ZETApress

hírportál

Országos Sztepptánc Fesztivál a MOM-ban

Május 24-én este 7 órától már harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Sztepptánc Fesztivál, ezúttal új helyszínen, a MOM Csörsz utcai Művelődési Házában. A rendezvény szándéka az eddigiekhez hasonlóan az, hogy összegyűjtse azokat, akik Magyarországon az amerikai sztepptánccal foglalkoznak, vagy iránta érdeklődnek.

A fesztivál a Sztepptánc Világnapja alkalmából tiszteleg a műfaj legendás alakjai és modern követői előtt. A Sztepptánc Világnapját a műfajalapító Bill ?Bojangles? Robinson születésnapjához, 1878. május 25-éhez kötik. Idén a női sztepptáncosoké a főszerep. Világszerte jelenlévő tendencia, hogy a szteppesek között is több a női táncos, azonban a leghíresebb sztepptáncosok mégis férfiak.

Hogy mi ennek az oka, és miért épp a női szteppre helyezik az idén a hangsúlyt, kiderül, ha ellátogatnak a fesztiválra, ahol megláthatjuk a női sztepptánc kialakulását, a régi idők legkiválóbb sztepptáncosnőit, és a műfaj mai képviselőinek produkcióit. Ne feledd, hogy Ginger Rogers mindazt tudta, amit Fred Astaire, ráadásul magas-sarkúban, sőt hátrafelé is… ? vallják a szervezők.

A fellépők között sok országos bajnokot, valamint Európa- és világbajnokot is köszönthetünk, így azoknak is meglepetést fognak szerezni, akik évről évre ellátogatnak a rendezvényre. Jegyek válthatók a helyszínen, valamint az Aradi utcai Oktogon Tánc Centrumban. További információ itt olvasható.

Szóljon hozzá!