ZETApress

hírportál

Péter a Fészekben

Poór Péter önálló estjén tapsolhattunk szerda este az erzsébetvárosi Fészek Művészklubban. Az egykori táncdalfesztiválok legendás sztárja nem egyedül érkezett. Vele jött két tehetséges kolléganője: Zsuzsi és Orsi. Sajnos családnevük nem derült ki a kétórás műsorban.

A hölgyek örökzöld slágereket adtak elő. Legyen a Horváth-kertben Budán! ? hívtak randira. A közönséget is megénekeltették-táncoltatták. Felhívták a színpadra az első sorból Kiszel Tündét is, aki párjával, Károllyal tvisztelt. A keringőt és a tangót mindketten elutasították.

Péter régi slágereket és új szerzeményeket egyaránt énekelt, felesége, Ilike kezelte a technikát. A 66 éves, de roppant fiatalos művésztől megtudtuk, hogy nemrég született meg tizedik unokájuk. Négy fia és egy lánya van, s míg a fiúk már apák, addig egyetlen lányuk adós még az unokával.

A nézők között egy régi Poór-tanítvány: Tandori Sándor is helyet foglalt. Az egykori elektroműszerész természetesen tanára szövegével énekelte el a Búcsúzom, kedvesem című dalt. A zongoránál a Fészek állandó kísérője: Hegedűs Valér foglalt helyet.

A változatos műsorban sok-sok híres Poór-sláger hangzott el, garantáltan visszahozva a régi szép nóták kedvelőinek fiatalságát. A kétórás dalest végén az Ajjaj, fekete vonat hangjaira az első sor közönségével együtt Tünde is önfeledten vonatozott, párja, Károly viszont nagy komolyan a helyén maradt. Kár pedig, mert a tvisztnél még remekül riszált?

Szóljon hozzá!