ZETApress

hírportál

Rádiós est a Fészekben

Debrenti Piroskát és Bőzsöny Ferencet köszöntötte tegnap este három egykori tanítványa a Fészek Művészklubban 85. és 80. születésnapján. Mohai Gábor és Szalóczy Pál vezette fel az estét, s olvasták fel Schmitt Pál államfő levelét. Kertész Zsuzsa épp a levelet követő tapsra futott be Kaposvárról.

Guba Ági egy-egy Valentin-csokrot adott át az ünnepelteknek. Az elmúlt húsz év február 14-én mindig egy-egy szeretetcsokrot kapott valaki. Az elsőt 1991-ben Göncz Árpád államfőnek, a huszadikat tavaly a Zwack-családnak adta. Sajnos februárban megtörik a sorozat, mert Ágitól megtudtam, hogy nem talált az eddigi megajándékozottakhoz hasonló egyéniséget, akit szeretetcsokrával megajándékozhatna.

Rövid történelmi időutazás következett a két rádiós múltjából. Megtudtuk, hogy 1956-ban a Parlamentből közvetítettek a Szabad Kossuth Rádióban. A november 4-i hajnali szovjet bevonuláskor is a Kossuth Lajos téren hallgatták az ágyúszót. A tragédia mellett néhány humoros történetet is hallottunk. Szívküldit adtak az oroszoknak: Akkor gyere, mikor hívlak!

Kaposi Miklós szerkesztő és Szersén Gyula színművész prózája után a muzsika is felcsendült: Hegedűs Valér ült a zongorához, s fel sem kelt a műsor végéig. Fried Péter és Pitti Katalin operaáriákat, Ferencz Éva népdalokat, Gyurkovics Zsuzsa sanzonokat, Kovács Kati táncdalokat énekelt, Békés Attila aranytollas újságíró mandolinozott.

Emlékeznek még a Megasztár 3-ból Varga Istvánra? Nos, nem ő volt az egyetlen villamosvezető, aki énekelt, de marad az 1-es vonalon. A tegnap este fellépő Berentei Péter énekestől megtudtuk, hogy 1983-ban 22 éves villamosvezetőként a Ki mit tud? ? közönség-díjasaként tűnt fel, mégis maradt a munkahelyén. Később átment a BKV Kisföldalatti múzeumába, ahol jelenleg is dolgozik.

A kétórás műsort követő fogadásra Piroska vitte a süteményt, Ferenc meg a bort és pálinkát, de folyt a pezsgő is. Pétertől itt megtudtam, hogy a havi egy-két fellépés kevés a megélhetéshez, ezért kell a múzeumban dolgoznia. Hiába vannak ott a BKV járművei, nem a BKV alkalmazottja, így a Budapest-bérletre sem jogosult. Otthon is van egy muzeális járműve ? egy kiselejtezett UV-pótkocsit vett meg a kertjébe ?, de ezt csak a barátainak mutatja meg, nem kér érte belépődíjat. Fellépéseiről honlapjáról tájékozódhatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új harang Ferencvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!