ZETApress

hírportál

Új harang Ferencvárosban

Advent IV. vasárnapján a mai 9 órai püspöki szentmise keretében Székely János segédpüspök úr áldotta meg az Örökimádás templom új harangját, amelyet három nagylelkű adományozónak köszönhetően vehettek használatba. Isten fizesse meg bőségesen jóságukat!

A szentmisén részt vett Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere is. A harangot, valamint a 104 éves templom korábbi harangjainak történetét Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió nyugalmazott főmunkatársa mutatta be. (Őt tavaly januárjában, 80. születésnapján köszöntöttük a Fészek Művészklubban.) Személyes hangú visszaemlékezésében ferencvárosi ministráns éveiről, Mindszenty hercegprímással való találkozásáról és 1956. borzalmairól is beszélt.

A harangot Gombos Miklós harangöntő készítette, s felszentelését követően már a szentmise alatt felhúzták a toronyba a másik harang mellé. Kérdésemre a mester elmondta, hogy Magyarországon ők az egyetlen harangöntő család, s őrbottyáni öntödéjükben egyéb öntőmunkákkal is foglalkoznak. Nem csak Magyarországról, de a határainkon túlról is érkeznek megrendelések. Az új harangot félév alatt készítették el.

Bíborosi szentmise Sára testvérért

A püspöki szentmise után négy nappal bíborosi szentmise lesz az Üllői úton. Boldog Salkaházi Sára vértanúságának napján, december 27-én, csütörtökön 17 órakor Erdő Péter bíboros úr a tavalyi évhez hasonlóan megint megkoszorúzza a Bokréta utca 3-as számú ház falán található emléktáblát, majd 18 órakor szentmisét mutat be az Örökimádás templomban.

A bíborosi szentmisére csak a karácsonyi ünnepek után kerül sor. Holnap kora délután az üzletek is bezárnak, s csak csütörtök reggel nyitnak ki újra. A mai Aranyvasárnapon még bevásárolhatunk, de fontosabb, hogy lelkiekben készüljünk Krisztus urunk születésére. A következő napokat szeretteinkkel, szeretetben töltsük! Minden kedves olvasónknak kegyelemmel teljes, boldog Karácsonyt kívánunk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díszpolgári koszorú | ZETApress

Szóljon hozzá!