ZETApress

hírportál

Cirkuszparádé augusztusig

Hagyomány, hogy a Fővárosi Nagycirkusz nyári műsora mindig új szenzációt jelent a cirkuszkedvelő közönségnek! Az immár íratlan törvény szerint ? mivel 2007-ben show jellegű cirkuszműsort láthatott a közönség ?, mától ismét egy klasszikus stílusú produkció várja a nézőket augusztus 31-ig a Városligetben. A külföldi vendégeik a cirkusz őshazájából, Olaszországból érkeztek Budapestre.

Az úgynevezett hagyományos cirkuszokat mindig is a híres artista dinasztiák fémjelezték, mint ahogy a mostani műsor gerincét is az 1870 óta létező, tehát csaknem 140 éves TOGNI cirkuszcsalád adja! Cesare Togni már az ötödik generáció feje, de ha fiait és unokáit is számba vesszük, akkor a hatodik, sőt már a hetedik generáció is fellép a műsorban!

A csütörtöki sajtótájékoztatón és a közönség előtti tegnapi főpróbán mi is benn voltunk. Devis Vassallo, a tehetséges fiatal bohóc előbb gyerekekkel tréfálkozott, később egy remek kötéltáncot mutatott be. A műsor vége felé felnőttekből szervezett bohóczenekart. Nagy sikert aratott ő is, mint a többi fellépő művész.

A cirkuszkedvelő közönség mindig nagy érdeklődéssel várja, hogy milyen állatok lesznek láthatóak! Ezúttal ezekben sincs hiány, mivel 14 andalúz telivér, 4 póni, 3 elefánt, valamint két rózsaszín és egy fehér tigris is érkezett hozzánk. Amit lovon be lehet mutatni, azt mind-mind láthatja a ?nagyérdemű?. Van iskolalovaglás és szabad idomítás, lovas piramis és pa-dö-dő, póni show és tissue felváltva a levegőben és a ló hátán.

A második rész legérdekesebb látnivalói a fehér és a rózsaszín tigrisek, melyek igazán ritkaságnak számítanak. Ilyenek a természetben nem, csak állatkertekben és a cirkusz világában fordulnak elő. A Cirkuszparádé módot és lehetőséget teremt arra is, hogy fiatal magyar előadóművészek is bemutassák tudásukat a hazai közönségnek. Nagy sikerre számíthat a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett Eötvös Lóránt zsonglőr és csinos partnernője.

Először lép fel a Fővárosi Nagycirkuszban a rönrád trió és a bungee jumping csoport, de talán a legnagyobb meglepetést a Silver power duó okozza. Érdekességük, hogy a hatszoros világcsúcstartó Rippel-fivérekkel ellentétben az egészen elképesztő szépségű emelő számot egy hölgy és egy úr mutatja be.

Kihunynak a fények, lemossa a festéket

A műsor záró számát, a közkedvelt indiai elefántok adták elő, melyet egy fergeteges és látványos finálé koronázott meg. A 35 artistát a balettcipős bohóc vezényelte, a hálás közönséget ő tapsoltatta. Aztán az artisták elhagyták a porondot, de ezzel még nem volt vége a dolognak. Devis ott maradt, mi pedig egy hegedűszólót hallottunk. A Két piciny fehér balettcipő hangjai csendültek fel a húrokon.

Amíg a hegedűt hallgattuk, a bohóc átöltözött a porondon. Előbb letörölte arcáról a púdert a képzeletbeli tükör előtt, majd elcsomagolta balettcipőit, lehúzta fehér színpadi nadrágját. Utcai cipőbe, farmerba, dzsekibe bújt. Olyanná vált, mint mi mindannyian, s velünk együtt ment ki az előtérbe. A kitóduló közönség csillogó szemmel állta körül. Sok volt a gyerek, de mi felnőttek is a hatása alá kerültünk. Egy időre mi is megint gyerekek lehettünk. Köszönjük, Devis!

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fődíjas a Filmhónapon
  2. Úton a bohóc | ZETApress

Szóljon hozzá!