ZETApress

hírportál

Szegediek Devecseren

Ötödik alkalommal tartják kísérletes ?koncertjüket? a fizikusok december 20-án, hétfőn, 17 órakor Szegeden, a Rerrich Béla téri Béke épületbeli Kiss Árpád tanteremben A hangok világa ? a világ hangjai (a táncoló lángoktól a suttogó növényekig) címmel.

A szokásosan egy téma köré csoportosított kötetlen, családias hangulatú bemutatón a klasszikus kísérletek mellett újdonságok, tankönyvekből nem ismert látványos kísérletek is szerepelnek. A házigazdák, az SZTE Fizikus Tanszékcsoport és az ELFT Csongrád megyei Csoportja, elsősorban közép- és általános iskolásokra számítanak, akik kíváncsiak a tapasztaláson alapuló természettudományra.

Devecseren is koncerteznek a fizikusok

Ebben az évben a fellépő oktatók az előadást december 20-án, hétfőn Devecseren, a Gárdonyi Géza Általános Iskolában is bemutatják, ahova magukkal viszik a szegedi rendezvény közönségétől gyűjtött adományokat is ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Hozd magaddal a számodra nélkülözhető játékod, vagy könyved, amelyeket Devecseren ? a kísérleti bemutatóval együtt ? átadjuk az ottani diákoknak! ? kérik a szervezők. Az adományokat a helyszínen 16 órától, illetve az előadás napján, 10 órától 15 óráig a Szakmódszertani csoport Tisza Lajos körúti Számítógép szobájában, a 2. emeleten fogadják!

Szóljon hozzá!