ZETApress

hírportál

Legendák a Kongresszusiban

Báder Mária legendákkal állhatott egy színpadon. Kirobbanó lehetőséget kapott az X?Faktor elődöntőjéből kiesett előadó, akit még anno Keresztesi Ildikó is megsiratott: telt-házas koncerten mutathatta meg tehetségét a BKK-ban, a Szenes Iván Emlékkoncerten.

Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző, érdemes művész szeptember 13-án távozott el közülünk. Legendás művészeink ? akiknek nagy sikerű dalt írt ? méltóképpen búcsúztak el tőle ezen az esten. A fellépők többek között Aradszky László, Bodrogi Gyula, Delhusa Gjon, Gergely Róbert, Harangozó Teri, Koós János, Kovács Erzsi, Makrai Pál, Mary Zsuzsi, Németh József, Reisinger Adrienn, Soltész Rezső, Voith Ági, Báder Mária és Zalatnay Cini voltak.

A koncert különböző érzelmeket váltott ki a művészekből, Cini például nem tudta véka alá rejteni érzelmeit, sírva énekelte el a Félteni kell című számot. Bodrogi Gyula hangja is egy pillanatra megcsuklott a beszéde alatt, de mégis nagy boldogan adta elő Szenes Iván által írt dalait ? A legtöbb ember ott hibázza el és a Jamaikai trombitás ? Voith Ágival. Koós János tőle megszokottan hozta formáját, a színpadra humort, mosolyt, jó hangulatot csent, így emlékezve elhunyt barátjára. Többnyire a lóverseny iránt érzett fanatizmusáról és az ő foci mániájának ütközéséről mesélt. ? Iván mindig azt mondta nekem, hogy az én istállómba te vagy a legjobb ló ? mesélte kacagva a művész úr.

Kovács Kati oly annyira közelinek, és fájdalmasnak érezte Szenes Iván halálát, hogy képtelen volt színpadra állni, helyette az X?Faktorban feltűnt énekesnő, Báder Mária adta elő a nagy sikerű Úgy szeretném meghálálni című örökzöld nótát. ? Fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy egy Kovács Kati számot énekelhettem el. Szenes Ivánt sajnos nem ismertem, de a dalait annál inkább. Csodálatosak, van mondanivalójuk, és gyönyörű ívek vannak benne. Örömmel vállaltam el a felkérést, és egy cseppet sem bánom, hogy eleget tettem ennek. Nagyon jól éreztem magam a színpadon, és a közönség is remek volt ? mesélte Mária. Bárha pontosítani szeretnék, akkor azt írnám, hogy Báder Mariska, ugyanis a műsorvezető az énekesnő kérésére így konferálta be.

Egyenlőre még titok, de annyit elárulhatunk, hogy Mariska nagy-dobásra készül: hogy pontosan mire, az a későbbiekben mindenki számára kiderül. Az biztos, hogy kevés embernek adatik meg azok után, hogy kétszer feltűnik egy tehetségkutató műsorban, neki mégis sikerült. A tehetséges bárénekesnő még a X?Faktor színpadán azt mondta: ? Szeretném a lányaimnak is bebizonyítani, hogy az anyukájukra fel lehet nézni. ? Szerintünk most már büszkék lehetnek édesanyjukra.

A koncertről végszóként fontos megemlíteni, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők az ország egyes nagyvárosaiba is elviszik a produkciót ? tudtuk meg Bereczki Hajnalkától. S miért hagyatkozik a főszerkesztő tudósításra a személyes élményei helyett? Mert az előzetes beharangozóink ellenére nem akkreditálták az emlékestre. Pestiesen szólva: ez se semmi!

Szóljon hozzá!