ZETApress

hírportál

Szülinapi gálakoncert

November 30-án, kedden este a 15 éves Söndörgő együttes lép fel a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A csapat tagjai: Eredics Áron, Eredics Dávid, Eredics Benjamin, Eredics Salamon, Buzás Attila ? tudtuk meg Ambrus Ildikótól.

A gálakoncert vendégei: Ferus Mustafov, Vujicsics együttes, Vizeli Balázs, Sebestyén Márta, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Versendi Kovács József, Kovács Antal, Tompos Kátya, Tarnóczi Attila, Mutapčić Midhat, Miátovics Krisztina, Miátovics Mirjana.

Idén 15 éves a fiatal muzsikusokból álló, délszláv népzenét játszó szentendrei Söndörgő zenekar. Az elmúlt években egyre jelentősebb nemzetközi sikereket arató együttes e jeles alkalomból meghívta a hazai világzene legkiválóbb képviselőit, hogy együtt ünnepeljék e kerek évfordulót. A születésnapi gálakoncert sok különleges, egyedi produkcióval lepi majd meg a délszláv zene szerelmeseit.

A zenekarnak novemberben jelent meg legújabb, Lost Music of the Balkans című lemeze, melyen a népszerű színésznő Tompos Kátya és a Romano Drom alapítója, Kovács Antal énekel, valamint a kiváló mohácsi tamburás, Versendi Kovács József is zenél.

Söndörgő együttes

A csapat az egyik legfrissebb, leglendületesebb zenét játszó zenekar a hazai világzenei palettán. A zenekar tagjai szorosan kötődnek és vonzódnak a délszláv népzenéhez, s feladatuknak érzik annak stílusos hangszerelését és koncertszerű bemutatását. A legtöbb balkáni zenekartól eltérően a Söndörgő nem a rezes hagyományokat követi, hanem egy jellegzetes tamburazenekar. Hangzásuk alapját a tambura hangszercsalád tagjai adják, időnként fúvós hangszerekkel és harmonikával kiegészülve.

Szóljon hozzá!