ZETApress

hírportál

Koncert és vörös-iszap

Példátlan katasztrófa, főiskolások és egyetemisták példás összefogása: jótékonysági buli lesz november másodikán a vörös-iszap áldozataiért. Megakoncert készül a Testnevelési Egyetemen, rengeteg fellépővel ? tudtuk meg Marik Pétertől.

Több vidéki és az összes budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata, diákszervezetei és vezetése a rendezvény mögé állt, nyolc helyen pedig már szervezik az előzetes gyűjtést. A háttérben profi szervezők állnak.

Olyan jószívű magánszemélyek és cégek koordinálják a november 2-án, a TF-en lebonyolításra kerülő eseményt, akik egyébként számtalan egyetemi és főiskolai buli és nagyszabású rendezvény, fesztivál szervezésében vesznek részt. Szavukra azonnal megmozdultak a hazai könnyűzenei és klubélet közismert és közkedvelt alakjai, zenészek, zenekarok és lemezlovasok, sőt, sokkal nagyobb számban jelentkeztek, mint amit a rendelkezésre álló egész éjszakás műsoridő lehetővé tesz. Az este nagyszabásúnak és emlékezetesnek ígérkezik, nem csak a szervezők, a fellépők, de a hallgatóság részéről is.

A fellépők sora folyamatosan bővül, ám az már bizonyos, hogy ezen az éjszakán fellép: STERBINSZKY, DÉVÉNYI TIBI BÁCSI, PALOTAI, ANIMAL CANNIBALS, SPIGIBOY, LADÁNYBENE 27, PASO SOUND, NÁKSI & BRUNNER, REVOLUTION, O’NEAL, WHITEBOY, KARMATRONIC, POLEPOSITION, SOULJA, SPY THE GHOST, FOLK ERROR, GYUREX, MIRA, BLADE – TOMPI – LACA (BME ALLSTARZ), MOON, ANTOOS & TEBRON…

Nincs főiskolai, egyetemi buli megfelelő alaphangulat nélkül, így aztán a rendezvényhez az italokat a szponzorok ellenszolgáltatás nélkül, vagy rendkívül kedvező áron ajánlották fel. Az italpultokban befolyt összeg is a rászorulókat illeti majd, de ? szintén jólelkű támogatóknak köszönhetően ? tombolán kisorsolásra kerülnek notebook-ok, telefonok és egyéb márkás, értékes műszaki cikkek is, az innen származó teljes bevétel is a károsultak részére kerül majd hasznosításra.

A fellépők mellett a rendezvény teljes kiszolgáló személyzete ingyen dolgozik, így az italpultokban, a bejáratoknál és valamennyi fontos poszton önkéntesek dolgoznak majd, illetve a szükséges eszközök (hang- fény- és színpadtechnika, ledfalak, kordonok, sörpadok, mobil vécék, sátrak) is mind-mind szakmai felajánlóktól, ingyen érkeznek a rendezvényre.

Nyolc felsőoktatási intézményben már előzetesen is szervezik az adományok gyűjtését, az összegyűlt pénzt a diákszervezetek képviselői a rendezvény helyszínén fogják beadni a közös kasszába. Az összegyűlt bevétel pontos felhasználási módjáról ? a károsultak által megnevezett célok figyelembevételével ?, a rendezvény vendégei a facebook-on zajló szavazással döntenek majd.

Közreműködők, partnerek: TF, SE, ELTE, BME, KJF, PPKE, BKF HÖK, Corvinus Egyetem, ELTE Online, SZTE-BMI és a Médiatudományi Szakközépiskola, Debreceni Egyetem, Zaj Stúdió, MEEX, ROXY Rádió, Emini Nokken Outsourcing Rendezvényszervezés NOKKEN.HU PartySzervezes.HU BOOMPARTY, Zöld Pardon, Szeparé Bisztró, Borsodi, BURN, ZWACK, MediaMarkt, EventStuff, All In Service, Celebrate Produkció, EFOTT, TOSHIBA, hallgato.com, BUDAPEST FRIDGE Fesztivál, Okay Italia, GSM Takács, Terrano Étterem, Sound Of Cream, és még sokan mások.

Szóljon hozzá!