ZETApress

hírportál

Egy megismételhetetlen ajándék

Ha létezne olyan kategória, hogy a legjobb ajándék, a következő ismérvei lennének: szívből jön, kreatív és boldogsággal tölti el az ajándékozottat és az ajándékozót. Pont egy ilyen ajándékkal készülnek azok a neves művészek, akik november 29-én este fél 8-ra csak erre az alkalomra összeállított jótékonysági estet adnak a Thália Nagyszínházban daganatos beteg gyermekekért. Koltai Róbert, Szabó Győző, Tóth Auguszta, Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek, Dienes Ilona és Árendás Miklós táncművészek, a Soproni Petőfi Színház társulata és a MOMENTÁN Társulat a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány felkérésére fogott össze.

Az év vége közeledtével lassacskán átjár minket a Karácsonyi hangulat. Ilyenkor nem csak a közvetlen hozzátartozóinkra, barátainkra gondolunk, hanem azokra is, akik segítségre, támogatásra szorulnak. Ha tudunk, segítünk. De segítettünk-e már úgy, hogy mi is ajándékot kaptunk? Ilyen ajándék lesz az Üveggolyók.

Művészek a gyermekekért

Az Üveggolyók című jótékonysági színházi estre, november 29-ére bárki vásárolhat belépőjegyet. A jegy árával a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt támogatja, aki egy elődadással ajándékozza meg az adakozót. Az Üveggolyók különlegessége, hogy csak ez alkalommal láthatja a közönség. Az Üveggolyók egy színházi ügyelő története arról, hogyan ébreszti rá az unokája arra, hogy az élet apró örömeit felnőttként már csak a gyermekek segítségével vesszük észre.

A három részből álló előadás első részében a Soproni Petőfi Színház társulata Keresztes Ildikó szereplésével a Légy jó mindhalálig! című musicalből ad elő részletet. Második részében a MOMENTÁN Társulat Modern Mese című rendhagyó színházi produkcióval lép színpadra. A MOMENTÁN Társulat – a Nyugat-Európában és Amerikában már népszerű – interaktív színház első hazai képviselője. Végül egy egyedülálló komolyzenei és színpadi produkció zárja az estét, melyben közreműködik Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek, valamint Dienes Ilona és Árendás Miklós táncművészek. A színpadon megjelenő történeteken Koltai Róbert és két vendége, Tóth Auguszta és Szabó Győző kalauzolja végig a nézőket. Az Üveggolyók rendező, koreográfusa Simonyi Krisztina, akinek a nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint A királykisasszony cipője (rendező), Luxemburg grófja (ének, koreográfus) és az Óz, a csodák csodája (rendező-koreográfus, színész).

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, akiknek súlyosan beteg gyermeke elhúzódó, és az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át. Missziója, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassa a családtagokat, mivel ez nagymértékben hozzájárulhat felépülésükhöz. Ennek érdekében Budapesten és Miskolcon is működtet apartman-házakat, melyeket a családok ? az Alapítvánnyal együttműködő gyermek-egészségügyi intézmények ajánlására ? ingyenesen vehetnek igénybe.

Szóljon hozzá!