ZETApress

hírportál

Celeb kvíz a Tavernában

A Notebookstore bemutatta: Notebookstore kvízteszt sztárokkal! A Notebookstore jóvoltából tegnap egy vérbeli kvíz-délelőttön jártunk, az Egressy úti KREON Mediterrán Tavernában, ahol celebek mérték össze egymással az IT tudásukat.

Vajon ki ismeri ki jobban magát a számítógép kusza világában? A fiatalabb, vagy az idősebb korosztály? Nos, megtudtuk! A hangulatot Béres Anett, mint kvíz-mester teremtette meg, és mellette a három vállalkozó kedvű sztár vágott bele az informatikai tesztbe. Ihos József, alias Kató néni: humorista, VV Leo (Nagy Zsolt) és Csikó Szabolcs, a táncoslábú kis csillag.

Leó bevállalta a legöregebb férfi szerepét, amit Ihos József azzal hálált meg, hogy 10 évvel fiatalította őt a valós korához képest. Csikó Szabi mind eközben szerényen, csendesen ült tovább a széken, vállalva 17 éves korát, mint a versenyzők között legfiatalabb férfi (vagy fiú?) szerepét. Kató nénink korát pedig senki sem firtatta, ugyanis ahogy a mondás tartja, mindenki annyi éves, ahánynak érzi magát.

VV Anett ? aki köztudottan szeretné, ha már elfelejtenék azt a jelzőt, hogy VV ? köszöntötte a vendégeket és ismertette a szabályokat. A játékosok feszült figyelemmel hallgatták az instrukciókat. A játékot mosolyogva, lelkesen és lendületesen vezette, pedig folyamatosan a két mókamester ? Leó és Kató ? élcelődéseibe ütközött. Ezeket zseniálisan kivédte, miközben megtartotta vezető szerepét. A kérdéseket netbookokon olvashatták a játékosok, de azért Anett minden kérdést felolvasott. Válaszukat, mint az iskolában, kézfeltartással kellett jelezni, ami kisebb nagyobb sikerrel, de működött.

Ha a teljesítményre tereljük a szót, akkor a következőre jutunk: Leó maga az eseményre szinte csukott szemmel érkezett, ami meglátszódott a válaszaiban is. Eleinte figyelmetlen volt, és mintha az esze is máshol járt volna. (Ki tudja, hogy hol?) Szabi jól startolt, de Ihos József a humorával, és felkészültségével átvette a vezetést, majd holtverseny alakult ki közte és Szabi közt. Leó egyszer csak megtáltosodott, vagy csak egyszerűen felébredt Anett unszolására és gyönyörű csata után ő került ki győztesként.

Összegezve, abszolút fair-play játékosokról beszélünk, ha ezt a három kedves ismert embert nézzük, képesek voltak osztozkodni a pontokon is ? ha épp úgy alakult ?, és a vereséget ? már ha ezt lehet annak venni ?, mindenki jól viselte. Egy szónak is száz a vége (vagy fordítva!), a délelőtt folyamán a prímet Leó vitte, aki folyton folyvást Anettet piszkálta, kifigurázta, talán némi udvarlást belecsempészve.

Próbáltunk rájönni, hogy mit is akar ebből kihozni, de sajnos nem sikerült. Anett beszédét utánozta, mintha Anett pösze lenne, az ?S? betűt érdekesen ejtette ki, ezzel hergelve a kvíz mester kisasszonyt, aki röpke bemutatással reagált a szurkálásokra. Persze világháború nem tört ki emiatt, mindinkább egy aranyos kis óvodásokra emlékeztetett minket a szituáció, mintha Leó húzogatta volna az Anett haját, de mind a ketten csak nevettek, vélve a régi szép Való Világ emlékekre.

Ihos József egy pont különbséggel maradt el Leótól, míg Csikó Szabi visszafogottan, halkan, mosolyogva vette tudomásul a harmadik helyet. A notebookot mindenki magabiztosan kezelte, látván, hogy mindannyian követik a technika fejlődését, koruktól függetlenül.

Egy kis ízelítő a kvíz-kérdésekből

Mi történik, ha egy számítógép ?lefagy?? ? Melyik a szövegszerkesztő program? ? Milyen feladatra alkalmas egy text editor? ? Mi a lapolvasó angol elnevezése? ? Mit jelent a PC rövidítése? ? Mi a touchscreen jelentése? ? Milyen pozicionáló eszközt tartalmazhat egy notebook? ? És ezeken kívül több olyan kérdés, hogy igaz vagy hamis a következő állítás?

Kicsi, vagy talán nagy segítség volt, de a kérdésekre három megadott válasz közül kellett a megfelelőt bejelölni. Ez azonban nem csorbítja az elért eredményeket. A nagy izgalmak után, egy kellemes ?reggeli ételre?, sült virslire és rántottára, illetve kávéra, limonádéra, üdítő italokra invitált bennünket és természetesen a versenyzőket is az Egressy úti KREON Mediterrán Taverna gárdája. Érdemes ellátogatni oda akkor is, ha nincs kvíz ? kérte Lantai József, aki a felvételeket is készítette.

Szóljon hozzá!