ZETApress

hírportál

Orfűn laknak a celebek

Az ország legnagyobb hallgatói bulija lesz Orfűn celebkempinggel. Magyar zenekarok minden mennyiségben, több tízezer egyetemista és főiskolás, no meg celebkemping ? ezek és a megszokott jó hangulat várja a látogatókat 2010 legnagyobb hallgatói buliján.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját július 13-a és 18-a között rendezik meg a Pécs melletti Orfűn. Dévényi Tibi bácsi, a legidősebb EFOTT résztvevő és fellépő. A házigazdák részéről Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármester asszonya, Staub Ernő, Pécs Megyei Jogú Város Humán Főosztályának osztályvezetője, Jakab Bernadette, a Pécs2010 Menedzsmentközpont kulturális irodavezetője és Dajka Zoltán, az EFOTT főszervezője tájékoztatott a rendezvényről.

A nagyszabású eseménysorozatot a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében rendezik meg, amelyet az idén jelentősen megnövekedett turistaszám mellett indokol az is, hogy Pécs egyetemi város, valamint már eddig is számtalan ifjúsági találkozónak és fesztiválnak adott otthont ? tudta meg Rozs Borbála.

A polgármester asszony elmondta, nagyon örül annak, hogy 2010-ben Orfűre költözik Magyarország legrégebbi fesztiválja, és a település minden támogatást megad annak érdekében, hogy a fesztivál látogatói kellemes emlékekkel távozzanak a helyről. Staub Ernő a pécsi városvezetés részéről elmondta, hogy Pécs a fiatalok városa, ideális helyszín a bulizásra, városnézésre. Jakab Bernadett javasolta minden Orfűre látogatónak Pécs felfedezését. Erre minden fesztiválozónak lehetősége nyílik, hiszen az EFOTT buszok Pécs város szívéből indulnak Orfűre és vissza. Dajka Zoltán, a rendezvény főszervezője tájékoztatott arról, hogy az Ifjúsági Ház tőszomszédságában található EFOTT Café és a mellette lévő parkoló a fesztivál pécsi bázisaként szolgál, ahonnan folyamatosan közlekednek majd buszok a rendezvényre.

Július 13-től 18-ig tíz színpadon közel 300 fellépő várja a főiskolásokat, egyetemistákat Orfűn, ahol a 0. napon a Ladánybene 27 jubileumi nagykoncertje, majd az azt követő napokon Ákos, a Quimby, a Tankcsapda és számos zenekar műsora garantálja a felejthetetlen bulizást. Dévényi Tibi bácsi minden nap fellép a fesztiválon: éjfél után retro zenével dobja fel a fiatalok kedvét. A záró napon a hazai pályán játszó Kispál és a Borz búcsúzik hallgatóitól.

Idén még egy különlegességre is számíthatnak a fesztiválozók. Az egyetemek és főiskolák közötti verseny eredményeképpen olyan sztárok érkeznek Orfűre, mint például Aigner Szilárd, Benkő Dániel, Hajas László, Havas Henrik, vagy Vad Kati. Az ismert személyiségek a számukra felállított celebkempingben táboroznak. Napijegyek és hetijegyek kedvezményes áron, elővételben július 10-ig kaphatók az ismert jegyirodákban. EFOTT ? csak szabadon…

Szóljon hozzá!