ZETApress

hírportál

Gála Show a porondon

Díjeső a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon: a China National Acrobatic Troupe kínai biciklis csoport és a deszka zsánerrel fellépő Troupe Zola mongol artistacsoport kapta az Arany-díjat a tegnap esti Díjátadó Gálán a Fővárosi Nagycirkuszban. Fotóink Egressy Rita felvételei.

Ezüst-díjat nyert az olasz Elisa Cussadie papagájidomár, Evgeniia Zavadskaia orosz levegő-kötél akrobata és a fehérorosz Andrei Pogolerov a világon egyedülálló halálkerék bemutatójáért. Bronz-díjat kapott az orosz Group Tightrope Walkers Antik artistacsoport magasdrót produkciójáért, Alex Giona olasz szabadidomár lószámáért, a mongol Les Étolies de Mongolie kaucsuk és íj-számot bemutató csapat, valamint az orosz Duo Antresol levegő-karika számáért.

A China National Acrobatic Troupe tagjai a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Budapest Grand Prix-díját is átvették Fekete Pétertől, a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatójától, valamint Nagy István agrárminisztertől. A White Show – Lyrical Circus Late-Night Show Arany-díját Anthony Cesar (gurtni, Belgium) kapta. Az Ezüst-díjat itt Anton Mikheev (gurtni, Oroszország), a Bronz-díjat pedig a handstand produkciót bemutató ukrán Ruslan Kalachevskyi vette át.

A Red-White-Green Show – Hungarian Supertalents magyar kiválóságokat felvonultató szombat esti műsorának legjobbjait is jutalmazták a díjátadón. A Magyar Tehetségek (Hungarian Supertalents) Arany-díja a deszka számot bemutató Pal’s Compaigne artistaduónak jutott, az Ezüst-díjat a Flying Weiss Junior fliegende-csoport kapta, a Bronz-díjat Russnák Regina nyerte el gurtniszámáért. A nemzetközi zsűri idén Különdíjjal jutalmazta Donnert Alfonzt diabolo számáért.

A Fővárosi Nagycirkusz Életműdíját Fekete Péter főigazgató adta át Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója számára. A díjátadón a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének díjait is átadták. Arany-díjjal Alex Giona lószámot bemutató artistaművészt, Ezüst-díjjal Selyna Bogino spanyol lábzsonglőrt, Bronz-díjjal a magasdrót számot bemutató Ádám Henriket jutalmazták.

A két felvonás közti húszperces szünetben – miként az eddigi nyolc (szerda-csütörtök 1-1, péntek-szombat-vasárnap 2-2) előadás mindegyikén – pazar lakomával várták a tiszteletjegyeseket az I. emeleten. Az egyhetes programért gratulálunk Fekete Péter főigazgató úrnak: igazi színházat varázsolt a porondra! Köszönjük az élményt, köszönjük a vendéglátást!

Szóljon hozzá!