ZETApress

hírportál

Karácsonyi programok

Csodás karácsonyi programokkal készül idén is a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Karácsonykor is ünnepi élményekkel, gazdag ajándékokkal lep meg több mint 2000 magyarországi és határon túli, nehéz anyagi körülmények között élő gyereket – tudatta Nyíri Dóri, az NGYSZ sajtóreferense.

A karácsonyi rendezvények mindig a gyerekekről szólnak, idén sem lesz ez másként. A Mindenki karácsonya nevű ünnepségre például 300 hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő gyermeket várnak. A Parlamenti Gyermekkarácsonyon a gyerekek megkapják az Országház kulcsait, és egy napra birtokba veszik az épületet. Nem maradhat el a legkedvesebb ünnepi program sem, Csajkovszkij: A diótörő című mesebalettjére 800 rászoruló gyermek érkezik az Operaházba.

Mindenki karácsonya

Jótékonysági karácsonyi ünnepség a Westend Bevásárlóközpontban, 300 hátrányos helyzetű gyermek részére december 11-én hétfőn 13-tól 15 óráig. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogató partnerei, valamint a házigazda Westend Bevásárlóközpont 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg budapesti és Pest vármegyei általános iskolákból, gyermekintézményekből a Mindenki karácsonya nevű rendezvényre. A programot a Gyermekmentő Szolgálat már 32. éve rendezi meg, több mint két évtizede pedig a Cinema City Westend ad otthont az eseménynek. Idén a Budapesti Operettszínház művészei: Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kocsis Dénes és Szentmártoni Normann szórakoztatják a gyereksereget. A szervezők arcfestéssel, lufihajtogatással, aprósüteményekkel, gyümölccsel, édességgel és ajándékokkal kedveskednek a kis vendégeknek.

Színházzal a beteg, rászoruló gyermekekért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági színházi előadása december 12-én kedden 19 órakor a Vígszínházban. Presser – Sztevanovity – Benedek – Keresztes – Kovács: Pinokkió című zenés családi road movie Keresztes Tamás rendezésében. Több évtizede már, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a karácsonyi időszakban jótékonysági színházi előadásra hívja vendégeit, ezek helyszíne pedig hagyományosan a Vígszínház. Az idei jótékonysági előadás december 12-én kedden 19 órától a Pinokkió című zenés családi road movie lesz, amelyre támogatói jegyek vásárolhatók. Az emelt díjas – 25 ezer forintos – jegyek megvásárlásával a nézők az NGYSZ egészségügyi programját támogatják. Jegyeket az NGYSZ irodájában Gabos Erikánál lehet rendelni a 06-1-475-7000 és 06-30-217-9200 telefonszámon vagy a gabos.erika@gyermekmento.hu emailcímen.

Parlamenti Gyermekkarácsony

December 16-án 11-től 15 óráig immár 25. éve szervezi az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közösen a Parlamenti Gyermekkarácsonyt. Ilyenkor az épület egy napig a gyerekeké. 800 hátrányos helyzetű általános iskolást hívtunk meg Magyarországról és a határon túlról. A gyerekeket népszerű előadók szórakoztatják, de sportolókkal is találkozhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A program végén pedig egy nagy ajándékcsomaggal távozhatnak a gyermekek.

MBH Karácsonyi Gyermekgála

Csajkovszkij: A diótörő című mesebalettje az Operaházban 800 nehéz anyagi körülmények között élő gyerek részére december 17-én vasárnap 11-től 14 óráig. 24. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MBH Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is Csajkovszkij: Diótörője. A Gyermekmentő szervezésében a kezdetek óta csaknem 27 ezer gyereket bűvölt el  és nyújtott számukra maradandó élményt ez a varázslatos, karácsonyi hangulatot idéző darab. A hitelintézet és a Gyermekmentő egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része.

Szóljon hozzá!