ZETApress

hírportál

Szilveszter Andreával

Töltse a szilveszter estét Rost Andreával és barátaival! Hosszú idő után először láthatja nagyszabású gálaesten a fővárosi közönség Rost Andreát. A december 31-i gálakoncert a Vigadóban a 100 éve született Maria Callas munkássága előtt tiszteleg. Az esten Rost Andrea nemcsak énekel, hanem a műsort is ő vezeti, sőt az esemény produceri feladatait is ellátja.

Különleges gálaműsorral készülnek az óév utolsó estjére Rost Andrea és barátai a Vigadóban. A szilveszteri koncert Maria Callas munkássága előtt tiszteleg, hiszen a halhatatlan operadíva éppen 100 éve: 1923. december 2-án született. A műsor a görög-amerikai szoprán ikonikus áriájával, Norma Casta divajával indul, eredeti felvételen idézik fel összetéveszthetetlen hangját.

Maria Callas számomra olyan ikon, művészeti szempontból olyan követendő példakép, aki végig kísérte az énektanulmányaimat, csodálatos hangjával, zeneiségével, lelkével. Kitörölhetetlen nyomot hagyott az operavilág modernkori történelemkönyvében. Sass Sylvia – akit úgyszintén nagyra tartok – abban a kivételezett helyzetben volt, hogy személyesen is találkozhatott vele. Nekem ő az, aki ezt a fajsúlyú énekművészetet képviseli itthon – nyilatkozta Rost Andrea, akinek a szilveszteri koncert teljes egészében saját ötlete, a tematikától a megvalósításig, így most producerként is tekint a december 31-i eseményre.

Az életem ismét olyan szakaszba lépett, hogy új irányt veszek. Számomra érzelmileg nagyon fontos, hogy nyissak a jövő felé. Ez a gálaest egy régóta dédelgetett álmom, aminek előadója, létrehozója, sőt, műsorvezetője is leszek. Én választottam a fellépő társaimat, a zenekart, a helyszínt, a koncertprogramot. Nagyon izgalmas érzés, hogy amit majd a nézők látnak, az teljes mértékben engem tükröz – folytatta a világhírű szoprán.

A kétrészes koncert során elhangzanak Mozart művei közül a Figaro házassága, a Don Giovanni és A varázsfuvola áriái, duettjei, valamint Strauss: A denevér részletei, továbbá Lehár Ferenc és Joseph Stein szerzeményei. Rost Andrea mellett Kele Brigitta szoprán és Sándor Csaba bariton operaénekesek lépnek színpadra az esten. Az énekművészeket a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri, Silló István vezényletével. A műsort táncprodukciók és egy eddig sehol nem látott performansz is színesíti majd. Jegyek: 30-35-38 ezer forintért kaphatók, melyeket idekattintva vásárolhatunk.

Szóljon hozzá!