ZETApress

hírportál

Nils körforgása

Figyel! Feláll, nem beszél, forog körbe! Mindenkivégez címmel megjelent a budapesti Nils zenekar bemutatkozó nagylemeze! Helló című daluk ? ami az MR2 rádió válogatás albumára is felkerült ? már egy ideje ostromolja a hazai rádiók játszási listáit, így nem volt alaptalan elvárás ez a mostani kiadvány.

A lemezen található 11 dal egytől-egyig slágeres, ámde underground hangulatú és hangszerelésű igazi koncertzene, melyet nem is bizonyít jobban, hogy a 4 tagból álló csapat az elmúlt években a Kispál és a Borz, a Kiscsillag és a 30Y több koncertjén is kiváló bemelegítést biztosított. A NILS bemutatkozó albuma az ALEXANDRA RECORDS egyik új kiadványa a tehetséges fiatal csapatról.

Nem véletlen persze, mivel zenéjük nem is áll távol ettől az alterock vonaltól, de van bennük valami plusz, valami más, vagy ha úgy tetszik új erő. Jó értelemben vett lazulós pop, harapós rock, némi punkosság és precíz elektronika találkozása ez a néhol melankóliába, néhol cinizmusba hajló, igen találó korképet festő szövegekkel, ezen a lendületességéből egy percig sem engedő lemezen.

Pogány János, a zenekar énekes-basszusgitáros, dalszerző, szövegírója szerint a Mindenkivégez lemezt tulajdonképpen egy debütáló best of-albumnak is hívhatnánk, amit a Nils ötéves fennállása alatt felhalmozott több nagylemeznyit is kitevő daltermése eredményezett.

Szóljon hozzá!