ZETApress

hírportál

Tarkalepke szupernagyija

Szupernagyi színpadon innen és túl: Vándor Éva különleges, mesés utazásra hív kicsiket és nagyokat – tudatták sajtósaik.

Vándor Éva élete egyik legfontosabb szerepének, a nagymamaságnak minden percét élvezi. A híres színésznő elmondta, a lánya gyermekkorából sok fontos pillanatot elmulasztott, ezt most mind bepótolhatja a négy és féléves Jónás társaságában. A kisfiúnak rengeteget olvas, mesél, és sokat játszanak közösen. Nem lehet tehát véletlen, hogy egy különleges nagymama-szereppel is most keresték meg a színművésznőt. A Tarkalepke Színház debütálódarabja, a Diótörő, egy a kisiskolás korosztály számára újraálmodott, zenés előadás, ahol a színésznő szupernagyiként nemcsak kisunokájának, hanem egy egész nézőközönségnek mesélhet.

Éva elárulta, a szerep igazi telitalálat a számára, hiszen a 4,5 esztendős Jónás nagymamájaként éppen ő is újraélheti azt a csodát, amit egy kisgyermek világfelfedezése jelent. Hangsúlyozta, nincs is nagyobb boldogság, mint részt venni abban, ahogyan egy kicsi ember ráeszmél a környezetére, ahogy a személyisége kinyílik. A szerepet a többi színésznőhöz hasonlóan ő is picit magára szabhatta: így az ő szupernagyija egy melegítős-köpenyes, ízig-vérig városi, vagány nagymamaként jelenik meg a színpadon.

Az én nagymamám egy klasszikus, fejkendős-kötényes néni volt, főzött és sütött rám. Én már máshogyan élem ezt meg, úgy érzem, hozzáfiatalodom az unokámhoz, aki igazi energiabomba. Rengeteget mesélek neki, és az előadás során is pont ezt teszem majd: semmi flanc, semmi tánc, csak a gyönyörű zene, és egy nagymama, aki mesél szeretettel, közben pedig mégis mindenkiben megelevenedik majd a Diótörő vagy éppen a Péter és a farkas csodás története – mondta el Éva.

Szupernagyi(k) varázslatos történetei

A Tarkalepke Színház Szupernagyi varázslatos történetei című sorozata két igen erős, muzikális darabbal, a Diótörővel és a Péter és a farkassal indul útjára. Mindkét színmű az 5-10 éves korosztály számára kínál merőben különleges színház-élményt. Szupernagyit hármas szereposztásban alakítják: a Jászai Mari-díjas Vándor Éva mellett a James Bond-filmek Miss Moneypenny hangjaként is ismert Zsurzs Kati, valamint a szintén szinkronszínészként is közismert Koltai Judit formálja meg a mindannyiunk által szerethető karaktert.

A nagymama egy kényelmes fotelben, a naplóját olvasgatva emlékszik vissza élete főbb mozzanataira, vidám és kedves kommentárokkal tarkítva. Az előadásnak elemi része a zene. A két előadást ebben az évben összesen hétszer állítják színpadra, a zongoránál pedig 3 tehetséges művész: Boros Misi, Rozsonits Ildikó és Sarkady Katalin váltják majd egymást.

Mindig is azt vallottam, hogy a színház egy olyan csoda, ami a nézőben játszódik. Sok kisgyermek számára a rengeteg gyors és radikális vizuális inger mellett sajnos már nem természetes a meseolvasás varázsa. Én azonban hiszem, hogy a mi célközönségünk azok közül való, akik még mindig élvezettel olvasnak vagy szeretettel hallgatják a mesét. Debütáló darabjaink egyfajta modern tábortűz melletti üldögéléssel egyenértékűek, csak nem sámán, hanem igazi szupernagyi az, aki a történeteket végtelen szeretettel átadja majd – árulta el Mezei Tamás, a Tarkalepke alapítója és főpilótája hozzátéve: a Tarkalepkével régóta dédelgetett álmuk válik valóra.

A 10 órakor kezdődő, szünet nélküli 40 perces matinék előtt a zenészek már hangolás közben is szívesen beszélgetnek a gyerekekkel, de a műsor közben szupernagyi is kérdezgeti majd a közönséget. A Diótörő premierjét november 12-én vasárnap a zuglói Vakok Iskolájának Nádor-termében tartják, jegyeket a tarkalepke.hu oldalon vásárolhatunk rá. Aki lemaradna a premierről, az alábbi időpontokban nézheti meg az előadást:

Concerto Budapest 1094 Budapest, Páva u. 10-12.
Diótörő: november 18-a szombat Zsurzs Kati – Boros Misi
Diótörő: november 25-e szombat Zsurzs Kati – Boros Misi

Vakok Iskolája 1145 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.
Diótörő: november 12-e vasárnap Vándor Éva – Sarkady Katalin
Péter és a farkas: november 19-e vasárnap Koltai Judit – Kamarazenekar
Péter és a farkas: november 26-a vasárnap Koltai Judit – Kamarazenekar
Diótörő: december 10-e vasárnap Zsurzs Kati – Rozsonits Ildikó
Diótörő: december 23-a szombat Vándor Éva – Sarkady Katalin

Szóljon hozzá!