ZETApress

hírportál

KISS a nagyszínpadon

Már csak pár napot kell aludniuk a KISS fanatikusoknak, és azoknak, akik részesei szeretnének lenni a világ egyik legnagyobb rock show-jának. 28-án az Arénában színpadra lép a KISS!

Bár a zenekar már több mint 35 éve színpadon áll, és kiváló technikai gárdával dolgozik, mégis saját maguk végzik minden helyszínen a hangpróbát. Más vonatkozásban sincsenek luxus igényeik, a saját szállításukra is csak kisbuszokat rendeltek az általánosságban használt limuzinokkal vagy luxusautókkal szemben.

A KISS tagjai közös öltözőt használnak, amibe csak tükröket, székeket és ruhaállványokat kértek. Emellett egy külön pihenő szobájuk is lesz; itt már kanapék, fotelek és hangulatvilágítás is helyet kap. Egy saját próbahelyiség is az igények között szerepel, ahol a koncert előtt az aznapi műsort véglegesítik.

Talán az egyetlen pici luxus, hogy saját szakáccsal utaznak, azonban mindenhol helyi alapanyagokat használnak az ételek elkészítéséhez. A zenekar egyszerű menüt kér, sült csirke- vagy pulykamell, hal, különböző tészták, sült kukorica és zöldségek, saláták, sajtok, gyümölcsök és némi csokis süti teszi ki a kívánságlistát.

Hideg üdítők, szobahőmérsékletű ásványvíz, gyümölcslé, energiaital, kávé, tea, szerepel az italkérések között, a KISS nem kért alkoholt, a koncert utánra is csupán minimális mennyiségű sört rendeltek az öltözőbe, a színpadra szigorúan csak ásványvizet és energiaitalt visznek.

60 fős állandó stáb utazik a turnéval, nagyrészt technikai és pirotechnikai szakemberek. Mellettük több mint 80 magyar segít majd Budapesten az építési munkálatokban, ami a koncert napján hajnali 6-kor kezdődik, hogy időben minden a helyére kerüljön. A koncert felszerelését közel 40 kamion és busz szállítja városról városra.

A színpad közel 400 négyzetmétert tesz ki, a két oldalsó szárnnyal 33 méter széles, tehát az Aréna szélességét szinte teljesen kitölti majd. 2 oldalsó kivetítő mellett a színpad hátsó részén egy óriási LED fal található, amely a legtávolabb ülő nézőknek is egészen közel tudja vinni a koncert minden mozzanatát.

A KISS a koncertek alatt meglehetősen sok pirotechnikai elemet használ, ezek egy részét Gene Simmons maga kezeli, a többi a színpad különböző részein helyezkedik el. A látványhoz tartozik a szárazjég által keltett füst és több hidraulikus szerkezet is, amely a zenekar tagjait emeli szinte a tetőig vagy tünteti el a show különböző pontjain. Különlegesség még, hogy Paul Stanley a koncert alatt ?átrepül? egy másik színpadra, az Aréna túlsó végébe, 60 métert megtéve a közönség feje felett.

Budapesten a várható kapunyitás este fél 7, elő-zenekarként 8 órától a Hard együttes melegíti majd be a közönséget, a KISS 9 órakor lép színpadra és több mint kétórás koncertet adnak ? a turné eddigi helyszíneiről csak pozitív, magasztaló kritikák jelentek meg a show-ról.

Mint a legtöbb koncertre, most sem lehet behozni fényképezőgépet, bármilyen kamerát, hangrögzítő eszközt, illetve üveget vagy palackos italokat és lézer pontozót ? ezeket a tárgyakat a kapuknál ellenőrzik. Jegyek még kaphatók a Ticket Expressben és az Eventim országos hálózatában, valamint a Live Nation weboldalán.

Szóljon hozzá!