ZETApress

hírportál

Szépeink a nyári Dunán

Június 11-én megválasztják Magyarország Szépét a Dunán. 2023-ban 4 éves kényszerszünet után újra nagyszabású gálaműsorban választják meg a magyar szépségkirálynőt. A show számos újítással tér vissza a Duna képernyőjére – tudtuk meg délelőtt a Váci utcai Matild-palota VI. emeletén.

A győztes versenyző a Miss World Hungary cím birtokosa lesz egy éven át, képviseli az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn, és idén először jószolgálati munkájának kiemelt feladataként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz. A nemzeti döntőt Somossy Barbara és Csitári Gergely vezetik.

Visszatér a Duna képernyőjére a legrangosabb szépségverseny, a Magyarország Szépe – Miss World Hungary. A koronavírus okozta korlátozások feloldásával 4 év után újra televíziós showműsorban követhetik a nézők, hogy a szakmai zsűri kit választ az ország legszebbikének. A műsornak már hagyománya van a közmédiában, hiszen 2014 óta itt látható a Miss World Hungary döntője. Idén június 11-én vasárnap 19:45-től élőben sugározzák majd a nemzeti finálét. A műsorvezetők a közmédia fiatal képernyősei: Somossy Barbara és Csitári Gergely lesznek, akik sajtótájékoztatón ismertették a show újításait és bemutatták a húsz döntőst. A műsorban – ahogy azt már korábban bejelentették -, idén nem lesz bikini tour, ehelyett egy úgynevezett fitt tourban sportruhában vonulnak végig a kifutón a versenyzők. Emellett a már jól ismert kreatív tourban magyar tervezők kreációit viselik majd a hölgyek, míg az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja: Merő Péter divattervező alkotja meg.

Új műsorelemként jelenik meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei térnek vissza, felidézve a korábbi évek versenyeit. Idén először két közösségi média arca is van a produkciónak, két korábbi királynő személyében: Koroknyai Virág jelenlegi joghallgató 2017-es győztes, valamint Nagypál Krisztina, a 2019-es Miss World Hungary győztese. Ők rendszeresen bejelentkeznek a közösségi média felületeken és beszámolnak a felkészülésről, a kulisszák mögött történő eseményekről. A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn.

Emellett természetesen idén is lesz közönségszavazás, ahogy azt már megszokhatták nézők, alapdíjas telefonszámon tudnak voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Egy számról maximum ötven szavazatot lehet küldeni és fontos, hogy határon túlról is lehet szavazni. A győztes, aki a legtöbb nézői szavazatot kapja, a Közönségdíjas-címet nyeri el. A világverseny szlogenje Beauty with purpose – azaz a szépség, céllal. Éppen ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára: a leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amit itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

Most először hivatalos alapítványi partnere is van a versenynek. A győztes a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat társadalmi nagykövete lesz egy éven keresztül, részt vesz a kommunikációban és szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalási aktivitásokban. A következő hetek kemény munkával telnek, a közös felkészülés már elkezdődött: a versenyzők részt vettek fotózásokon, kisfilm forgatáson és hamarosan két hétre a felkészítő táborba vonulnak, hogy zavartalan körülmények között készülhessenek a versenyre. A táborba húszan költöznek, de csak tizenhatan állhatnak a kifutóra az élő adásban, négyen ugyanis kiesnek a tábori alversenyeken. A felkészülésükről egy háttérműsor is készül, amit a döntő előtti napon, június 10-én szombaton 19:40-től láthatnak a Duna nézői A királynők útja címmel. A kiválasztott 20 versenyzőt idekattintva tekinthetjük meg.

Szóljon hozzá!