ZETApress

hírportál

Emlékest az intézetben

Az olasz történelem és az olasz-magyar kapcsolatok kiváló szakértőjének, Jászay Magdának emlékestje lesz a Bródy Sándor utcai Olasz Kultúrintézetben május 6-án, csütörtökön 18 órakor ? tudatták sajtósaik.

Jászay Magda az olasz történelem és az olasz-magyar kapcsolatok kiváló szakértője volt, éveken keresztül dolgozott a budapesti Olasz Kultúrintézetben, oktatott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Olasz Tanszékén és megkapta az Olasz Köztársaság Érdemérem Lovagja és Tiszti Keresztje fokozatát. Számos, Olaszország és Magyarország kapcsolatáról, az olasz Risorgimentóról ? és annak főszereplőiről, mint Mazzini és Cavour ? szóló alapmű szerzője.

Jászay Magda feledhetetlen személyiségére és példaértékű munkásságára kollégái és tanítványai, a történelem és kultúra szakemberei emlékeznek, mint Csorba László professzor, Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Madarász Imre professzor, a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékének vezetője, Dr. Tima Renáta az ELTE Olasz Tanszékéről és Dr. Lukácsi Margit műfordító, italianista.

Szóljon hozzá!