ZETApress

hírportál

Buli a Gödörben

Kétnapos fesztivál kezdődik ma az Erzsébet téren. A 7. Tánc és Performance Fesztivál lesz ma-holnap a Gödör Klubban. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat május 1-jén és 2-án lehet látni az Erzsébet téren.

A kétnapos fesztiválon idén kevesebb, összesen 21 produkció követi egymást, mindkét nap 18 órától 22 óráig. Fellép Hód Adrienn kísérletező kedvű csapata a HODWORKS, vendég lesz újra a DreamTeam, és idén is láthatjuk a klasszikus performance művészetet képviselő Kovács Istvánt és Dénes Imrét. Ismét találkozhatunk a Táp Színházból ismert Horváth Ezüst Kálmán kéz-és balettművésszel, és velünk lesz Andy Walahol idén valódi, hamisítatlan élő internetes közvetítés segítségével.

A szokásokhoz híven lesz hosszabb lélegzetű produkció is: szombaton különleges előadással készül a Kísérleti Pop-Performance Csoport, akik a Gödör teljes területén mutatják be több órás performance-ukat. Art-dealerekként járják be a Gödör teljes területét, különböző illegális formákban osztogatva a művészetet. A csapat létrehozott egy saját képükre formált áru-kollekcót és egy art-dealer-i külsőt, az utcai dealerek hanyagságából és a műkereskedők eleganciájából merítve.

Természetesen most sem maradhatnak el a fesztivál már hagyományosnak számító szereplői, a Kókai János Társulat, Pletl Zoltán, vagy a Góbi Rita Társulat. Új fellépők a fesztiválon a Spidron Műhely Színházi Társulat, vagy a Free Time Turist Project.

A Fesztiválon újra lesz látványos ?tüzes? produkció, vasárnap újra a Magma Tűzszínház szórakoztatja látványos előadásával a nagyérdeműt. ? A Gödör Klub 2010-ben is, minden külső anyagi támogatás nélkül rendezi meg a Fesztivált ? jelentették ki a szervezők.

A performance-ok után mindkét este koncertek szórakoztatják a közönséget: szombaton az EF ZÁMBÓ HAPPY DEAD BAND, és VIDA TÓNI TORDAS RÁDIÓ PARTY koncerteken tombolhat a közönség, vasárnap pedig a Fókatelep szórakoztatja a nagyérdeműt, továbbra is ingyenesen.

Szóljon hozzá!