ZETApress

hírportál

Budapest Tuning

Holnap délután még egyszer mikrofont ragadhat Budapest! Jön az utolsó Budapest Open Mic – tudatták sajtósaik. Október 13-án lezárásához érkezik a Budapest Open Mic névre keresztelt rendezvénysorozat.

A Subkult Production szervezésében létrejövő programsorozat utolsó akkordját az Új körúttal együttműködésben rendezik meg csütörtökön. A Budapest Brand és a Budapest Tuning támogatásával létrejövő, flashmobszerű eseménysorozat a magukat megmutatni kívánó fiataloknak, kiemelten a nehezebb sorsú hip-hop és trap előadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget. Ezeknek a fiatal tehetségeknek az útja követhető végig a teljes ismeretlenségtől a nagyközönséggel való első találkozásig.

Idén ősszel Budapest különböző helyszínein zajlott le a Budapest Open Mic névre keresztelt flashmobszerű eseménysorozat, amelynek utolsó eseményét október 13-án 16 órától rendezik meg a Kazinczy utcában az Új Körút Hét keretében. Az Új körút projekt keretében a Székely Mihály – Kazinczy – Szentkirályi utcák tengelyén hét napon át koncertek és közösségi programok várnak minden érdeklődőt. Az esemény MC-házigazdája ez alkalommal Vilmányi Benett lesz, akit az események forrásaként szolgáló Larry című film főszerepében láthat hamarosan a nagyközönség.

A korábban megrendezett események fantasztikus hangulatban teltek – hála a rengeteg jobbnál jobb résztvevőnek, a remek beatek-nek, szövegeknek és a szép számmal összegyűlő lelkes nézőközönségnek. Még nem késő benevezni a versenybe, ha megjött a kedved, van egy jó tracked vagy csak megmutatnád magad. Regisztrálj, de a helyszínen sem késő csatlakozni!

A produkciókat a Budapest Open Mic szakmai zsűrije fogja értékelni: Mohamed Fatima énekesnő, a legendás Fekete Vonat oszlopos dívája, Funktasztikus, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb alakja és Beton.Hofi, Fonogram-díjas magyar rapper, zeneszerző, dalszövegíró dönt majd az abszolút nyertesről.

A fellépőkről folyamatosan készülnek portréfilmek a Subkult Production jóvoltából, az elsőben D.T. Francy és AMILOADRI idekattintva mutatkozik be.

Az eseménysorozat lezárásaként november 18-án kedden a Toldi moziban egy díjátadó keretében derül ki a közönség kedvence és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt amatőr előadó személye, aki egy fellépési lehetőséggel és egy videóklippel kerül egy lépéssel közelebb a profikhoz, míg a közönségdíjazott értékes nyereményekkel gazdagodik.

Az este folyamán a közönség először láthatja premier előtti vetítésen Bernáth Szilárd Larry című nagyjátékfilmjét, amelynek forgatása ihlette meg a Budapest Open Mic-ot. A film főszereplője, a 22 éves pásztorként dolgozó Ádám súlyos dadogása miatt a társadalomtól elszigetelve él Borsodban. Egy nap azonban katartikus felismerést tesz. Ha kirobbanó dühvel rappel, a dadogás megszűnik. Vad előadásmódja és kíméletlen őszinteségű szövegei miatt váratlanul óriási sikert ér el a YouTube-on Larry néven. A főhőst generációjának egyik legtehetségesebb színésze, Vilmányi Benett játssza. A film nemzetközi premierje novemberben lesz a Tallinni Filmfesztiválon. Az esemény pontos időpontjáról és helyszínéről további információ elérhető a Budapest Open Mic hivatalos Facebook oldalán, valamint a Subkult Production social media felületein!

A Budapest Tuning

A 2022-ben a Budapest Brand nZrt. égisze alatt indult Budapest Tuning projekt célja, hogy különleges, rendhagyó városélményt adjon a lakóknak, és a közösségekkel, civil szervezetekkel együtt színesítse a várost. A Budapest Open Mic a Budapest Tuning program keretében, a Budapest Brand nZrt-vel együttműködésben valósul meg.

Szóljon hozzá!