ZETApress

hírportál

Extrém grillezés Pécsett

Még ha nem is neveztél, vegyél részt Te is Magyarország legőrültebb szakácsversenyén április 16-án, pénteken délután Európa Kulturális Fővárosában, a Pécsi Közgazdász Egyesület és a Pécsi Gastro Club szervezésében a Tavaszi Zsongás rendezvényen! ? kéri tőlünk Rozs Borbála.

Tovább dübörög az EKF programsorozat a gasztronómia találkozásával. Az ízlelőbimbók szerelmeseinek egy újabb csemegét tartogat április közepe. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott 1. Országos Extrém Grill-bajnokság a környezetünkben fellelhető legkülönbözőbb tárgyakkal fűszerezi meg a grillezés folyamatát, legyen szó anyu vasalójáról, vagy akár egy lebontott bádogtetőről.

A trükkösen elkészített grillételeket szakmai zsűri értékeli. Itt legfőképp az elkészült étel minősége és a grilleszköz újszerűsége esik latba. Ugyanis teljes szabadságot élveznek a résztvevők az ételek elkészítésekor és a sütőeszközök megválasztásában.

Felhasználható bármely friss, természetes nyersanyag: hús, hal, tojás, tenger gyümölcsei, zöldségek, gyümölcsök, száraz- vagy zöldfűszerek. Azonban a feldolgozott ipari kész- vagy félkész-termékek, öntetek, krémek, ízesítők, aromák ezen a rendezvényen nem kívánatosak, használatuk tiltott! Vajon mi a legőrültebb dolog a környezetedben, amin grillezhetsz? Ez itt a legfőbb kérdés. A szomszéd Skodájának a motorházteteje, esetleg a pinceajtó a papa présházából?

A rendezvény extrémitását a nevező csapatok fantáziája határozza meg. Az öt fős csapatok nevezését a szervezők az egész országból fogadták. A rendezvényt színesítik fellépő zenekarok, előadóművészek, bemutatók, kóstolók és a régió borászainak standjai. Mottó: Még hogy a sütés-főzés komoly dolog?

Szóljon hozzá!