ZETApress

hírportál

Mától A Dal a Dunán

Ma lesz A Dal 2022 1. válogatója, a Dunán 19:35-kor kezdődő élő adásban 10 produkció látható. A közmédia dalválasztója új műsorvezető párossal (Rókusfalvy Lili és Király Viktor), megújult zsűrivel (Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi), valamint élő zenével várja a nézőket – derült ki a híradásokból.

Az idei műsorban 40 előadó versenyez Az Év Dala 2022 címért. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri pedig újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét. A mai 1. válogatóban Erdős Fruzsi (Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), a The Easy Babies (Szerelem), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra. Az 1. válogató extra produkcióját Wolf Kati adja elő.

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből 4-4 dal kerül a fináléba, így 8 dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül március 12-én kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022 és a Petőfi Zenei Díj Év Dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdió-lemezt és az egyik felvételhez videóklipet készíthet. A döntőbe jutott 8 dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját. Részletes infók A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsorvezetők közösségimédia-felületein, A Dal weboldalán, valamint a műsor hivatalos YouTube és TikTok csatornáján találhatók.

Szóljon hozzá!