ZETApress

hírportál

Fesztivál a Gödörben

Idén is kétnapos a Budapesti Tánc és Performance Fesztivál. A Gödör Klub idén immár hetedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat május elseén és másodikán lehet látni az Erzsébet téri klubban.

A kétnapos fesztiválon várhatóan több mint 20 produkció követi egymást szombaton és vasárnap késő délutántól, mindkét nap kb. 22 óráig. Videó- performance témában 2010-ben újítás várható, ugyanis idén, első alkalommal, a fesztivál elindítja videó-performance szekcióját. Önálló vagy performance-dokumentumokat várnak digitális formában, amelyek egy téma új perspektíváját, kritikáját, analízisét mutatják meg. Tematikai megkötés nincs. A szervezők remélik, hogy ebben az évben is lesz a Fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás. A performance és video pályázat egyaránt weboldalukon érhető el. Jelentkezni továbbra is itt lehet április 5-éig.

A Gödör Klub továbbra is szeretné minden évben megrendezni a Fesztivált. ? Az idei évben nem volt lehetőségünk annyi produkciót befogadni, mint az elmúlt években, de bízunk benne, hogy idővel ezen változtatni tudunk, és akár háromnapossá is bővülhet az esemény. Idén a táncos produkciók mellett, a klasszikus performance is nagyszámban képviselteti magát. Ahogyan tavaly, úgy idén is a könnyebb tájékoztatás érdekében létrehoztuk a Kultblog.hu támogatásával a Fesztivál weboldalát. A Gödör Klub 2010-ben is, minden külső anyagi támogatás nélkül rendezi meg a Fesztivált ? jelentették ki a szervezők. Az ingyenes rendezvényen a performance-ok után mindkét este koncertek szórakoztatják a közönséget.

Szóljon hozzá!