ZETApress

hírportál

VálóTársas mediátorokkal

VálóTársas: interaktív párkapcsolati színházi est humorral és rögtönzéssel. Humor és a rögtönzések segítségével, színházi formában mutat be helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából a VálóTársas című est – tudatta Tölgyi Kriszta sajtóreferens. Fotónk Gál Gábor felvétele.

Két színészpáros, Pokorny Lia és Schmied Zoltán, illetve Vándor Éva és Kerekes József színművészek szórakoztató módon dolgozzák fel a színpadon Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakember tapasztalatait, akik több száz kapcsolati konfliktus megoldásában segítettek már pároknak. A VálóTársas című rendhagyó színházi estet novemberben Szegeden, Veresegyházon, Pilisen és Budapesten láthatja a közönség.

A VálóTársas című előadás ötletgazdái, Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakember szórakoztató módon, sokoldalú színművészek és improvizáció segítségével adnak bepillantást abba, hogy milyen félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek hasogatják apró darabokra a harmóniát két ember között a párkapcsolat kulisszái mögött.

Rengeteget hallani arról, hogy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és tűzszerész részletes tanfolyam során tanulja meg, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati élet esetében nincs felkészítő gyakorlatsorozat, és nem fogja mentor az ember kezét az első bevetéseken – vallja Gönczi Dorka válási mediátor.

Bár komoly témáról van szó, a mediátor páros nem érzi úgy, hogy ne beszélhetnének humorral átszőve, oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen: két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés. Megnyugtató és egyben humorral gazdagon fűszerezett műsorukat ezért jó szívvel ajánlják annak, aki volt már magánéleti gödörben és annak is, aki előrelátó módon éppen ezt szeretné elkerülni és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.

A VálóTársas című színházi est során egy-egy színművész-páros, Pokorny Lia és Schmied Zoltán, illetve Vándor Éva és Kerekes József improvizált és irányított jeleneteken keresztül mutat példákat arról, hogy egy párkapcsolatban bármi megtörténhet az Igen!-től a Kicsinállak!-ig, a mediátor szakemberek pedig segítenek eligazodni abban, hogy mikor merre érdemes tovább indulni. A VálóTársas egy szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató előadás a párkapcsolatokban elforduló helyzetekről és azok megoldásairól.

Nincs két azonos est, mert mi is más-más munícióval, lelkiállapottal állunk ott esténként és a közönség összetétele is estéről estére változó. Ami azonban közös mindben: a felismerés, az önreflexió, a felhőtlen nevetés, váratlan helyzetek sorozata és valamiféle katarzis. Mint amilyen az élet maga is – mondta Pokorny Lia, aki a kezdetektől nagy örömmel vetette bele magát a produkcióba. A színművész hozzátette: Ilyen hétköznapi kérdéseket feszegető és azt ilyen emberi közelségből, ilyen egyértelműen ábrázoló produkcióban még nem volt eddig részem és szeretném, ha minél több emberhez eljutna az az üzenet, mely nyugalmat hozhat a magánéletükbe.

November 9-én hétfőn Szegeden a Vándor Éva – Kerekes József színészpáros játssza a VálóTársast, míg Pokorny Lia – Schmied Zoltán másnap Veresegyházon, november 14-én szombaton Pilisen, november 23-án hétfőn pedig a budapesti Erzsébetligeti Színházban csatlakozik a mediátor pároshoz.

Szóljon hozzá!