ZETApress

hírportál

Guppi a Centrálban

A Centrál Színház március 12-én, pénteken mutatja be Szigarjev: Guppi című komédiáját Kiss Csaba rendezésében. Szigarjev neve nem ismeretlen a hazai nézők számára, elég csak a Katona József Színház Fekete tej című előadását említeni, ami néhány éve nagy sikert aratott ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a fotókat is készítette.

Az orosz szerző Guppi című darabja a klasszikus francia bohózat mintájára megírt, már-már abszurdba forduló komédia. A darab főszereplője Tamara, aki húsz év házasság után egy nap ? miközben férje dolgozik ? egy vadidegen férfit visz fel a közös lakásukba. A titkos találkán két bumfordian bájos ember közelít egymás felé, ám a legváratlanabb pillanatban felbukkan a férj. Az in flagranti után semmi nem maradhat ugyanúgy, ahogy korábban volt, de lassan az is kiderül, hogy semmi nem az aminek látszik?

Kiss Csaba korábbi előadása: A szerelmes hal két éve fut kamaraszínpadukon. A rendező ezúttal is Györgyi Annával és Bán Jánossal dolgozik együtt, akikhez harmadikként ? a dölyfös férj szerepében ? Csuja Imre csatlakozik.

Szereplők: Tamara ? Györgyi Anna, Pása ? Bán János, Leonyid ? Csuja Imre. Díszlet és jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina. Dramaturg: Baráthy György. Rendező: Kiss Csaba. Bemutató: március 12-e, péntek 19 óra a Centrál Színházban.

A Guppi igazi színészdarab, hiszen miközben a szerepek lehetőséget teremtenek az önfeledt bohóckodásra, a szereplőknek lehetősége van, hogy egy megromlott házasság, és egy rosszul sikerült románc szívfacsaró szomorúságát is megjeleníthessék. Nem véletlen, hogy Kiss Csaba szerint a darab műfaji meghatározása: komédia vagy tragédia, vagy komédia.

Szóljon hozzá!