ZETApress

hírportál

Ildikó vezette Josét

Mivel José Cura nem tud táncolni, az operabáli nyitótáncban Komlósi Ildikóra bízza magát ? írtuk meg tegnap este. Nos, a ma délelőtti főpróba végén még a művésznő sem tudta a sztárénekest megtáncoltatni, ezért a zenekar könnyedebb dalra fakadt.

A nyilvános főpróba ? melyre harminc nyugdíjas korú vendéget hívtak meg partnerével ? 10 órakor még kosztüm nélkül zajlott. Előbb Beethowen: Örömódájának zenéjére bevonultak a nyitótáncosok, majd Tokody Ilona elénekelte a Himnuszt. Árva Zoltán szimfonikus zenekarát Dénes István vezényelte. A negyven táncospár előtt haladva hét-hét lakáj nyitott utat a képzeletbeli tömegben, szabaddá téve ezzel a táncparkettet.

A karnagy helyére aztán José Cura állt, s vezényelte a zenekart. Richard Strauss: Rózsalovag című operájának duettjét, Az ezüst rózsa átadását Komlósi Ildikó és Kertesi Ingrid énekelte, majd az argentin tenor végre dalra fakadt két ária erejéig. Utána Lehár Ferenc: A víg özvegy című operettjéből énekelt duettet Komlósi Ildikóval.

A másfél órás próbát félórás szünet követte. Ekkor mindenki ?jelmezbe bújt?, csak Cura maradt civilben. Ő inkább feljött az I. emeletre, s a páholyokban beszélgetett a hölgyekkel. Örült, ha lefotózták valakivel. A déli, immár pergősebb kosztümös főpróba azután már csak 45 percig tartott.

A második próbán már a két ma esti műsorvezető, Korcsmáros Nóra és Szellő István is bemutatkozott. Elmondták, hogy este az Operaház nevében Vass Lajos főigazgató üdvözli a vendégeket. Felsorolták a sok-sok szponzort, s megtudtuk, hogy holnap délelőtt Engelbert Humperdinck: Jancsi és Juliska című operájából készült meseelőadást láthatnak a meghívott nevelőintézeti gyerekek. A mai programnál maradva a három hazai mellett este itt lesz a lengyel és a litván szépségkirálynő is, s éjfélkor lesz a Bál szépe választás.

A negyven nyitótáncos ifjabb Johann Strauss: Tavaszi hangok című keringőjére nyitotta volna meg a bált, de a két sztárvendég miatt változott a program. Este majd egy könnyedebb muzsika csendülhet fel, hogy dallamaira José Cura partnernőjére, Komlósi Ildikóra könnyen rábízhassa magát a táncparketten.

Szóljon hozzá!