ZETApress

hírportál

Piedone nyomában

Piedone nyomábanFebruár 28-tól érkezik a magyar mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában Király Levente: Piedone nyomában ? Bővített moziváltozat című dokumentumfilmje, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm a magyarok kedvenc pofonosztójáról, Bud Spencerről.

A több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel forgatott film a legendás sportoló és színész teljes életművét a nézők elé tárja és kivételes személyiségének eddig kevésbé ismert oldalát is bemutatja.

Egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek a világ legnagyobb pofonosztójáról, akiről az is kiderül, hogy mennyire szeretett bennünket, magyarokat. Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein immár három generáció nőtt fel.

Főszereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Sal Borgese, Guido és Maurizio de Angelis, Marisa Laurito, Maria Amato, Cristiana, Diamante és Giuseppe Pedersoli, Kárpáti György, Ujréti László. A 90 perces filmet magyar szinkronnal vetítik. A délelőtti sajtóvetítésen a Puskin Moziban jelen volt Király Levente rendező, aki a film utáni beszélgetésen örömmel válaszolt kérdéseinkre. Részletek a filmről és a bemutatóról idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!