ZETApress

hírportál

Elkészült a klip!

Jónás VeraInterCom forgalmazásában november elsején kerül a hazai mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezője különleges látványvilágú, szövevényes thrillere, az X ? A rendszerből törölve. Jónás Vera készítette a vége-főcím zenéjét ? tudatta Tamás Dorka.

Éva, a film főszereplője sokrétű karakterét ? aki bár komoly problémákkal küzd, azt üzeni, hogy ha bátrak vagyunk, a legreménytelenebbnek tűnő helyzeteket is meg tudjuk fordítani ? Balsai Móni formálja meg. Jónás Vera írt érzékeny vége-főcím dalt a filmhez. A film fesztiválsikereiről idekattintva olvashatunk.

Az X ? A rendszerből törölve főszereplője Balsai Móni a filmben a zseniális rendőr, Éva sokrétű karakterét formálja meg. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva most nehéz élethelyzetben van. Küzd az egyedülléttel, a félelmeivel és teenager lányával. Mikor egy új tiszt, Péter (Schmied Zoltán) a központba kerül, felfedezi kolléganője különleges tehetségét? és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába és ez Évában is sok változást indít el?

Jónás Vera írt érzékeny vége-főcím dalt a filmhez. ? Az Evergreent Kozma Katával együtt írtuk. Hatalmas élmény volt számomra Ujj Mészáros Károllyal dolgozni. Sokszor kaptam már felkérést, hogy írjak zenét más eladóknak, kortárs darabhoz vagy reklámhoz, de hogy valaki ennyire végig kísérjen, és ennyire belemenjen a zene lelkületébe, egyedülálló élmény volt! Az első három hónapban mindent visszadobott, addig nem engedett, amíg ki nem bújt belőlünk, amit hallani akart. Aztán ez valahogy átfordult és elkezdtem sokkal mélyebben bízni benne. Mikor végül rátaláltunk a témára, már magam is megéreztem, na, ez az! Akkor már egészen biztosan tudtam, hogy emiatt szorongatott Károly. Meghatározó élmény volt ez a folyamat, büszke vagyok a végeredményre és remélem, a mozirajongóknak is tetszeni fog ? nyilatkozta Jónás Vera. A dalban közreműködik Vranik Krisztián és Hegyi Dávid is.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=r2Ice2V7NRU[/youtube]

Most készült el a dal klipje, ami a tervek szerint a Jónás Vera Experiment nemzetközi ismertségének növelésében is jelentős szerepet játszik. A zenekar most tért vissza Ázsiából és az ősz hátralévő részében koncertezik még Szerbiában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Macedóniában és Romániában, illetve a hazai rendezésű BUSH fesztiválon, míg Jónás Vera meghívást kapott a tajvani MUST Dalszerző táborba is.

Szóljon hozzá!