ZETApress

hírportál

A Ruben Brandt a legjobb

Gyűjtő a mozibanA legjobb egész-estés alkotás díját nyerte Milorad Krstic Filmalap támogatással készült akció-thrillere a bukaresti nemzetközi animációs filmfesztiválon tegnap este ? tudatta Tamás Dorka. A filmről idekattintva olvashatunk.

Magyar siker koronázta a bukaresti Anim?est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egész-estés alkotás díját Milorad Krstic: Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén (videó alább). Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egész-estés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtőben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a Locarnoi Filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege ? a HNFF World Sales ? a Ruben Brandt, a gyűjtő észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai filmforgalmazónak értékesítette nemrég. Az eladásnak köszönhetően az amerikai mozinézők is láthatják majd a magyar animációs akció-thrillert.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=V6IP1wAUARY[/youtube]

A Ruben Brandt, a gyűjtőt világszerte élvonalbeli filmfesztiválok hívták meg programjukba, nemrég szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, múlt héten a Luxemburgi Filmfesztivál nyitófilmje volt, és hamarosan vetítik Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is. A Filmalap támogatással készült Milorad Krstic-film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Szóljon hozzá!