ZETApress

hírportál

Macskák a vásznon

Macskás videók fesztiválja Bécsben. Egy estén át a világ leghíresebb bársonytalpai uralják a mozivásznat a bécsi MuseumsQuartier udvarán. A nagy macskás videónézésre, a Cat Video Festival Viennára több száz érdeklődőt várnak ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest.

Lil Bub, Henri, Keyboard Cat és Maru rajongóival lesz tele augusztus 25-én szombaton a bécsi MuseumsQuartier udvara, amely első alkalommal ad helyet a Cat Video Festival Viennának. Az elmúlt években ugyanis mindig más helyszínen ? a Práterben, az Aréna Wienben ? tartották meg a szabadtéri filmvetítést, amely eddig mintegy kétezer érdeklődőt vonzott. A Cat Video Festival Vienna az amerikai CatVideoFesttel, a Frameout ? digital summer screenings fesztivállal és a bécsi MuseumsQuartierral közösen jött létre.

A 20:30-kor kezdődő filmfesztiválon öt kategóriában nyolcvan, a világ legkülönbözőbb pontjairól származó rövidfilmet, home video-t, dokumentumfilmet és animációt mutatnak be, főszerepben a macskákkal. Látható lesz például a Simon’s Cat legújabb része és a holland Catastrophe című animációs film is, amely a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be a közönségnek. Grumpy Cat a világnézetéről vall Sky Dylan-Robbinsnak egy interjúban, és lesz persze rengeteg macskás videó kutyákkal, kisbabákkal, madarakkal és a bársonytalpúak személyzetével, a gazdáikkal. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Szóljon hozzá!