ZETApress

hírportál

Virágvölgy amatőrökkel

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni. Véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra ? láttuk délelőtt a Virágvölgy című 83 perces magyar mozifilmben.

A Virágvölgy / Blossom Valley Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, a többszörös speciális olimpiai bajnok látható. További szereplők: Kozma Károly, Kardos György és Kardos Róbert.

A délelőtti sajtóvetítésen jelen volt Csuja László rendező, Réti László főszereplő és Muhi András producer a Szent István körúti Kino Cafe Artmoziban. A menekülő párról szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt, ahol a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban elnyerte a zsűri különdíját. Bemutatója augusztus 30-án lesz az Elf Pictures forgalmazásában.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dtfI0I8sSTQ[/youtube]

Szóljon hozzá!