ZETApress

hírportál

A Virágvölgy sikere

Virágvölgy premier Karlovy VarybanA Virágvölgy kapta a zsűri díját Karlovy Varyban. Csuja László menekülő szerelmesekről szóló 83 perces első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este Karlovy Vary nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján ? tudatta Parádi Orsolya, a filmet forgalmazó Elf Pictures sajtófőnöke.

A Filmalap pályakezdő tehetségeket támogató Inkubátor Programjában készült road movie az East of the West zsűri díját nyerte el, melyet a rendező személyesen vett át Közép-Európa legnépszerűbb és egyetlen A-kategóriás fesztiváljának záróünnepségén.

A Virágvölgy különleges amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. További szereplők: Kozma Károly, Kardos György, Kardos Róbert. ? Nagyon köszönöm Biankának, Lacinak és az elképesztően lelkes stábnak, hogy velük dolgozhattam! Remélem, hogy egyszer mindannyian megtaláljuk a saját virágvölgyünket! ? nyilatkozta Csuja László.

Az első és második filmeket felvonultató East of the West (A Nyugat Keletje) elnevezésű rangos versenyprogramban volt a Virágvölgy világpremierje az elmúlt héten Karlovy Varyban. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességet, lendületét, a rendezést és a kiváló szereplőgárdát.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=VXpueBEvxac[/youtube]

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. 15 perces Foszfor című alkotásával ? mely a Virágvölgy előképének tekinthető ? jelentős nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt. Első mozifilmje, a Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával készült. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült. Tervezett bemutatója: augusztus 30-a.

Szóljon hozzá!