ZETApress

hírportál

Húsvéti Diktátorsimogató

DiktátorsimogatóA magyarhangya április 1-jén az Átriumban bemutatja: Diktátorsimogató Húsvét vasárnap a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közreműködésével. Program: 15 óra A Ceauseșcu-életmű, 18:30 Kim Dzsongil bemutatja, 20:30 B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989.

A magyarhangya fel szeretné lebbenteni a fátylat közelmúltunk bonzai-cézárjainak és tescós-napóleonjainak (sic!) rejtett erényeiről, az általuk meghágott társadalom pokoljárásának üdvös vonatkozásairól, az elnyomás napos oldaláról. A Rózsa Sándor Népi Kampánypénz Tékozló Alap segítségével a magyarhangya 3 legendás dokumentumfilmnek rendezi meg hazai ősbemutatóját Húsvét vasárnap az Átrium Film Színházban, melyekre ingyenes jegyeket lehet váltani. Ingyenes jegyregisztráció idekattintva végezhető ? tudatta Palágyi Orsolya.

A Ceausescu-életmű (The Autobiography of Nicolae Ceausescu ? Andrei Ujica, 2010). A legendás 3 órás dokumentumfilm a Kárpátok Géniuszának 24 évig tartó dúlásáról, amelyben eredeti híradóanyagok segítségével érhetjük tetten, hogy a kezdetben népszerű vezér miképp vesztette el valóságérzékét és hogyan vált önnön karikatúrájává.

Kim Dzsongil bemutatja (The Lovers and the Despot ? Ross Adam & Robert Cannan, 2016). Mielőtt a világ leghírhedtebb diktátora lett, Kim Dzsongil az Észak-koreai Propaganda és Agitációs Minisztériumot és annak filmstúdióit irányította. Mivel ambiciózus terveihez nem állt rendelkezésére elegendő tehetség, elraboltatta Dél-Korea leghíresebb színésznőjét és annak férjét, az ország legnépszerűbb rendezőjét és producerét. Az elrabolt álompáros sorra készítette Észak-Korea legjobb filmjeit, ám közben kidolgoztak egy olyan szökési tervet is, melyet bármelyik hollywoodi kasszasiker megirigyelhetne ? olvasható a HVG Könyvekben.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MUPxp_fgM2k[/youtube]

B-Movie: Nyugat-Berlin hangjai 1979-1989 (B-Movie: Lust & Sound in West Berlin 1979-1989 ? Hoppe / Lange / Maeck, 2015). A lehengerlő dokumentumfilm soha nem látott eredeti felvételeken mutatja meg az underground művészetek bűnös burjánzását Nyugat-Berlinben Honecker falával körbezárva a punk korszaktól egészen a Love Parade-ig.

Szóljon hozzá!