ZETApress

hírportál

Láthatás a Francia Intézetben

LáthatásBár Miriam (Léa Drucker) és Antoine (Denis Ménochet) hivatalosan elváltak egymástól, továbbra is bíróságra járnak. A nő szeretné kiharcolni, hogy fiukra egyedüli felügyeletet szerezzen, megfosztva volt férjét a láthatási jogtól ? láttuk délelőtt a Láthatás (Jusqu’Ă  la garde / Custody) című 93 perces francia filmben.

A megtört és szemlátomást igyekvő Antoine-t látva a bírónő a közös felügyelet mellett dönt. A rettegő Miriam mindent elkövet, hogy szeretteit megóvja, ezért titkolja új lakcímüket. Antoine csupán a kiharcolt jogainak szeretne érvényt szerezni, és nem érti egykori felesége bizalmatlanságát. Vajon az apa valóban erőszakos és Miriam okkal fél tőle, vagy a nő meg akarja téveszteni a bíróságot? Bemutató március 15-én a Mozinet forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Főszereplők: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux. Rendező, forgatókönyvíró: Xavier Legrand. Fényképezte: Nathalie Durand. Producer: Alexandre Gavras. Vágó: Yorgos Lamprinos. Gyártó: K.G. Productions. Xavier Legrand rendezői debütálásával azonnal az európai filmművészet élvonalába került. A 2017-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlán-díjat, míg a 2017-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon Közönségdíjas lett rendkívül erőteljes emlékezetes mozijával.

Szóljon hozzá!