ZETApress

hírportál

Werkrajzok a Vaterán

Február 15-től már licitálhatunk a Vaterán Weiler Péter kortárs képzőművész Valami Amerika 3 werkrajzaira. A szervezők az aukción befolyt összeget Csorba Dávid, Duchenne-féle izomelhalásban szenvedő fiú segítésére fordítják ? tudatta Kubik Elvira sajtófőnök.

A 25 éves Csorba Dávid gyógyíthatatlan genetikai betegségben, Duchenne-féle izomelhalásban szenved. Nem tud mozogni, beszélni, lélegeztető gép segítségével él, értelmileg viszont teljesen ép, jó humora van. Dávid nagy filmrajongó, egyik nagy kedvence a Valami Amerika. Herendi Gábor rendező és Pindroch Csaba főszereplő még a film premierje előtt, személyesen vetítették le a Valami Amerika 3. részét Dávidnak melyről idekattintva olvashatunk.

Weiler Péter kortárs képzőművész egy különleges műfajt teremtett a Valami Amerika 3 kapcsán, a werkrajzot. A művek vegyes technikával, akvarell papírra készültek. Weiler képei a film elkészítésének legjobb pillanatait örökítik meg, pop-art stílusban. Herendi Gábor rendező kezdeményezésére, Weiler Péter képzőművész boldogan vállalta, hogy a Valami Amerika 3 forgatásáról készült werkrajzokat Dávid javára árverezzék el. A befolyó összeget Dávid fejlesztésére, segédeszközök vásárlására fordítják. Az árverés február 15-én csütörtöktől, a Vaterán zajlik, bárki részt vehet rajta, aki szeretne segíteni Csorba Dávidnak. Licitálni idekattintva vagy emide kattintva lehet. Az adománygyűjtő oldalon azok is tudják támogatni Dávidot akik nem szeretnének licitálni!

Szóljon hozzá!