ZETApress

hírportál

A gimnazista svung nyert

PARK! netpercesekBezárult a PARK! netpercesek, a Daazo.com és a Millenáris Nonprofit Kft. közös kisfilmes pályázata. A játék kedvéért mindösszesen 137-en ragadtak kamerát vagy mobiltelefont, hogy megmutassák, nekik mi jut eszükbe a PARK szó hallatán.

A 162 elkészült egyperces közt találunk számos animációt, filmetűdöt, humoros családi videót, szkeccs-filmeket, de akad klasszikus dramaturgiájú kisjátékfilm, véres horror-tanulmány, és film noirt idéző thriller is. A kisfilmek megtekinthetőek a Netpercesek honlapján és a Daazo.com portálon.

A pályázat eredményhirdetése tegnap este 7-től volt a Toldi moziban. A díjátadót a nyertes alkotások vetítése követte, a levezetésről pedig a Realistic Crew zenekar, VJ Zeta és Gabriel gondoskodott. A Madarász István és Ujj Mészáros Károly filmrendezőkből, Madaras Péter fesztiváligazgatóból, Fehér Károly producerből, valamint Libor Anita filmes szakújságíróból álló szakmai zsűri az ezer eurós fődíjat a GBMK nevű formáció Talált videó című egypercesének ítélte oda, amely egy tragikus végkimenetelű forgatás kulisszatitkaiba vezeti be a nézőt.

A második helyezés és az Iphone tulajdonosa Kőszegi Tamás lett Anyatermészet című animációjával, amelyben egy kisfiú fantáziája elevenedik meg – ember és természet harca, műanyag katonák a gesztenyék ellen. A harmadik díjat és a netbookot Laczinger Mátyásnak ítélte a zsűri, aki idén diplomázott a MOME animációs szakán. A Fat Girl egy humoros rajzfilm arról, miért nem túlsúlyosak a szuperhősök.

A közönségdíjat és a vele járó Ipodot az elsőfilmes Dani Orsolya és Jakab Dóra vittel el, Tükröződés című kisfilmjükkel, 69 szavazattal. A következő filmterv produceri támogatását magában foglaló Produceri különdíjat a Parkangyal, Hernádi Ambrus bőröndben játszódó stop-motion animációja nyerte el.

A két Különleges látásmód díj egyikét a Peti a parkban című valós hátterekkel dolgozó animációs filmnek ítélte a zsűri, továbbá ezzel az elismeréssel és egy DVD csomaggal díjazta az Őszanyó című etűdöt, amely pápai amatőr-filmesek munkája. A nevezett alkotások egyik leghumorosabb darabja, a fődíjas alkotók Reklám című egypercese magát a pályázatot hivatott promotálni, alkotói ennek a filmnek köszönhetően az ezer euró mellett megkapták a Cinefest különdíját, valamint az ezzel járó 12 éves whiskey-t.

Eredménylista

Első lett a Talált videó, rendezte a GBMK. Második az Anyatermészet, rendezte Kőszegi Tamás. Harmadik a Fat Girl, rendezte Laczinger Mátyás. Közönségdíjas a Tükröződés, rendezte: Dani Orsolya és Jakab Dóra. Produceri különdíj: Parkangyal, rendezte: Hernádi Ambrus. Különleges látásmód különdíjai: Peti a parkban, rendezte Honfi Emese és az Őszanyó, rendezte Nagy Gergő.

Szóljon hozzá!