ZETApress

hírportál

A hülyeség kora

Földgáztűz Nigériában2055-öt írunk, és az éghajlatváltozás miatt lakhatatlanná vált Földön vagyunk. A főszereplő egy idős történész (Pete Postlethwaite), aki a Globális Archívumban dolgozik, a múzeumban, ahol az emberiség összegyűjtött emlékeit őrzik abban reménykedve, hogy a Földön egyszer talán újra megjelenik az élet ? láttuk a minap a Hülyeség kora című másfélórás filmben, a Kossuth moziban.

A történész a mi korunkból származó archív filmfelvételeket gyűjt. A felvételeken olyan ma élő valós személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis valamilyen módon mindnyájuk sorsa kapcsolódik az éghajlatváltozáshoz, melynek során a bolygó kietlen pusztasággá változott.

Rendezte: Fanny Armstrong, producer: Lizzie Gillett, szereplői: Pete Postlethwaite, Jamila és Adnan Bayyud, Alvin DuVernay, Piers Guy, Layefa Malini, Fernand Pareau és Jeh Wadia. Világbemutatója szeptember 21-én, hétfőn lesz, majd másnap a MOM Park Palace moziban a hazai díszbemutatóra kerül sor. A nagyközönség a Kossuth moziban 24-től láthatja a színes angol dokumentumfilmet. Bővebbet honlapjukon olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Teltház a MOM Palace-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!