ZETApress

hírportál

Foci-legendák a Mediawave-en

Magyarok a BarcáértA 24. Mediawave Film és Zenei Együttléten is levetítik Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című háromrészes dokumentumfilm-sorozatát. A Komáromban rendezett Együttléten egy kispályás futballmérkőzéssel is megemlékeznek a komáromi származású Czibor Zoltánról, az Aranycsapat egykori tagjáról.

A Magyarok a Barcáért című háromrészes dokumentumfilmet május 3-án, szombaton vetítik az Erődben. A film a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását mutatja be. A Barcelona mai sikereinek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt, mint a gólgyáros Kubalának, vagy az aranyfejű Kocsisnak. A jövő kedden kezdődő Együttléten ezzel a dokumentumfilmmel a komáromiaknak is szeretnének kedveskedni a szervezők, a filmben ugyanis szó van a város híres futballistájáról, a rongylábú Czibor Zoltánról, akit Spanyolországban csak az őrült bohócként emlegettek, és aki hamar a spanyol közönség kedvencévé vált.

A dokumentumfilmet, amelyet május 22-től a mozikban is meg lehet tekinteni, jövő szombaton 14 órától vetítik a Monostori Erődben. Szereplői: Josep Lluís NúĂąez, Ferran Olivella, Justo Tejada, Eduardo Manchon, László Kubala, Carlos Kubala, ifj. Czibor Zoltán, ifj. Kocsis Sándor, Luis Suárez, Buzánszky Jenő, Kaszás László, Grosics Gyula, Faragó Lajos, Gyetvai László, Szepesi György, Rudas Ferenc. A filmről és készítéséről mi is írtunk a március 26-i sajtótájékoztatót követően. Bemutatása után a Mediawave-szervezők és az MTVA-válogatott Czibor Zoltán tiszteletére futball kupát rendez, amelyben játszik majd Kocsis Tibor rendező és Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója is ? tudtuk meg Naszály György sajtófőnöktől.

Szóljon hozzá!