ZETApress

hírportál

Tanuljuk meg a filmírást!

Ott van a fejedben a magyar mozit megváltó filmötlet, de nem tudod, hogyan öntsd formába? Ha ez a helyzet, jelentkezz az októberben ismét elinduló Filmhu Forgatókönyvíró Iskolába, és tanuld meg a játékfilmes és televíziós sorozatírás alapjait, miközben mi segítünk kifejleszteni az ütőképes forgatókönyvet az ötletedből, tudhatjuk meg az iskola honlapjáról. Cáfolhatatlan tény, hogy a forgatókönyvírás nem impresszionisztikus művészet, hanem egy komoly szakma, tanulható szabályokkal és működőképes módszerekkel, melyek segítenek a kreativitást úgy kibontani, hogy a nézők számára is élvezetes, a piacon is eladható filmélmény legyen a végeredmény.

A hétköznap illetve kéthetente szombatonként rendezett kurzus folyamán nemcsak a játékfilmes és televíziós forgatókönyvírás nemzetközi alapjait tanítják meg az előadásokon, de a workshopok során az oktatókkal és hallgatókkal végzett közös kreatív munka keretében fejleszthetik ki filmötleteiket a hallgatók a szinopszison, karakterleírásokon és treatmenten át a kész forgatókönyvig. Mindezeket házi feladat formájában kell megírni alkalomról alkalomra. Az jelentkezzen tehát, akiben van szorgalom, ugyanis mindenkit gyakorlati munkára sarkallnak, és mindenki agyát megmozgatják!

Oktatók az ősszel újra induló Filmhu Forgatókönyvíró Iskolán

Krigler Gábor: story editor – Barátok közt 1999-2003, a (folyt. köv.) – Hogyan írjunk tévésorozatot c. könyv szerzője, a Filmművészeti Egyetem oktatója

Lovas Balázs: a Tesó, Kész cirkusz és Konyec c. filmek forgatókönyvírója, a 2003-as Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírója, a magyar.film.hu szerkesztője

A tanfolyam indulásának időpontja október 16-a, illetve október 21-e. A csoportok létszáma limitált, a hallgatókat jelentkezési sorrendben fogadják. A jelentkezést és további kérdéseket a 411-1670 és a 411-1671 telefonszámokon, valamint e-mail címükön várják.

Szóljon hozzá!