ZETApress

hírportál

Starbuck Kanadában

Starbuck posterDavid Wozniak (Starbuck) negyvenes pasi, lengyel bevándorlók fia, a Québec-i családi hentesüzletükben dolgozik apjával és testvéreivel. Korához képest éretlen, uzsorásoknak tartozik, állandó idő és pénzzavarban szenved. Egy nap megtudja, hogy a barátnője közös gyermekükkel várandós. Valerie azonban nem bízik benne, ezért a születendő gyermekét egyedül szeretné felnevelni.

David ekkor határozza el, hogy rendbe teszi az életét, felelősségteljes apává válik, de otthon egy ügyvéd várja, aki tudatja vele, hogy 533 gyermek biológiai apja, akik közül többen jogi úton szeretnék megtudni, hogy ki is a papa. Fiatal korában ugyanis spermadonorként tett szert jövedelemre. Hosszas vívódás után eldönti, hogy felkutatja gyermekeit, a sors pedig úgy hozza, hogy őrangyalukká válik.

A kanadai komédia meglepő fordulatokkal szórakoztatja a nézőt ? mindezt igaz történet alapján. S honnan ered a filmcím? ? Starbuck (1979. április 26. ? 1998. szeptember 17.) a valaha élt, leghosszabb ideig donorként foglalkoztatott tenyészbika volt. Több mint kétszázezer lánya született. Lulu, a valaha volt legdrágábban értékesített tehénborjú is az ő lánya, mely 635 ezer dollárért kelt el 1989-ben.

A Starbuck című 103 perces szinkronozált, csodálatos, közvetlen és szívbemarkoló vígjátékot tegnap este láttuk a Vörösmarty moziban. Rendező: Ken Scott. Forgatókönyv: Ken Scott, Martin Petit. Fényképezte: Pierre Gill. Vágó: Yvann Thibaudeau. Zene: David Lafleche. Producer: Jasmyrh Lemoine, André Rouleau. Szereplők: Patrick Huard, Julie LeBreton, Antoine Bertrand, Dominic Philie, Marc Bélanger, Igor Ovadis, David Michael, Patrick Martin. Magyar hangok: Epres Attila (Starbuck), Kisfalvi Krisztina (Valerie), Elek Ferenc (ügyvéd). Forgalmazza az Anjou Lafayette. Bővebbek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!