ZETApress

hírportál

Pinokkió a Puskinban

PinocchioGeppetto nagyon találékony kisfiú. Képzelőerejét felnőttként is bizonyítja, amikor egy fadarabkából kifarag egy bábfigurát, melyet Pinokkiónak nevez el ? láttuk délelőtt a Puskin moziban Enzo d?Alò: Pinokkió című 75 perces magyarul beszélő animációs filmjében, a XI. Közép-európai Olasz Filmfesztivál keretében.

A ma bemutatásra került Pinokkió az olasz animációs filmgyártás sok-sok éves csendjét törte meg elkészültekor. Carlo Collodi eredeti történetéből a forgatókönyvet Enzo d?Alò és Umberto Marino írta, a rajzokat a nemzetközi hírű illusztrátor, Lorenzo Mattotti készítette. A film zenéjét az ismert olasz énekes, Lucio Dalla szerezte. A filmet tegnap délután 4 órakor magyar, míg este 6-kor olasz nyelven mutatták be a nagyközönségnek.

Pinokkió története az egyik legtöbbször és igen sokféleképpen feldolgozott mese, Pinokkió figurája pedig az olasz mozi történetének gyakori szereplője. Ezt a hagyományt gazdagította a maga olvasatával Enzo D?Alò, aki olyan munkák által vált ismertté, mint A kék vonat (La freccia azzurra) és A sirály és a macska (La gabbianella e il gatto) című filmek. A magyar nyelvű vetítést követően a rendező válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szóljon hozzá!