ZETApress

hírportál

Mester a Művészben

The MasterA II. világháború után a nyughatatlan Amerika prosperált. A nemzet gyarapodása páratlan volt, ugyanakkor jellemzővé vált a sóvárgó nyugtalanság és gyökértelenség is, amely végül megalapozott egy kétségekkel terhelt kultúrát, ami a XXI. században is fennmaradt ? láttuk délelőtt a The Master című 143 perces amerikai filmdrámában, a Művész moziban.

Fiatal férfiak tértek haza a háború leírhatatlan sötétségéből, és nekiálltak egy csillogó, optimista, fogyasztói világ felépítésének. Voltak azonban, akik többre vágytak, nagyobb dolgokra ? valamire, ami elmulasztja a szorongást, amit a kegyetlen modern világ hozott magával. Paul Thomas Anderson 6. mozifilmje, a The Master egy 1950-es évek elején játszódó történetet mesél el egy olyan korról, amikor a spiritualitás iránti vágyakozás meghatározó volt. A Titanic Filmfesztivál ma esti nyitófilmjének közönségbemutatója április 11-én lesz a Budapest Film forgalmazásában.

A történet főszereplője Freddie (Joaquin Phoenix), a sodródó ex-tengerészgyalogos, aki képtelen megtalálni a helyét a mindennapi életben, amíg végül rá nem bukkan egy frissen indult szervezetre. Freddie végül puszta érdeklődőből a szervezet tagjává válik. A mozgalom azt vizsgálja, hogyan lehet hatalmat gyakorolni az emberi érzelmek felett, miközben Freddie és a vezető Dodd kapcsolata hamar szorossá válik. A film elkötelezett stábja egy látványos, érzelmileg provokatív produkciót készített három karakterről, akik mind a ?jóról? alkotott illúzióikat kergetik.

Szóljon hozzá!