ZETApress

hírportál

Kvartett az Urániában

Jean (Maggie Smith) igazi dívaként érkezik aktuális fellépése színhelyére: az idős operaénekesek számára működtetett intézmény lakói minden évben koncerttel ünneplik Verdi születésnapjának évfordulóit ? láttuk délelőtt az Urániában, a Kvartett ? A nagy négyes című 95 perces színes, szinkronizált amerikai vígjátékban.

Jean egy világhírű kvartett tagjaként lép majd fel ezen az estén. A pazar díszletek között nyugalmasan éldegélők számára valódi felpezsdülést hoz a jelenléte, hiszen piszkos kis titkok kerülnek napvilágra, hogy aztán teljesen felkavarják az előkészületek állóvizét. Mindenki a kvartettet figyeli: Jean szeszélyes és excentrikus, ex-férje (Billy Connolly) még mindig vágyódik utána ? persze inkább meghalna, minthogy ezt bevallja. A kéjvágyó bariton (Michael Gambon) és álmodozásai teljesen szétszórt tárgyának is megfelelően szövevényes a kapcsolata, hogy végül egy humorban és érzelmekben gazdag történet kerekedjék…

Ne halj meg, amíg meg nem haltál! Maradj érdeklődő az utolsó pillanatig! Ne hagyd, hogy etessenek! Egyél magad… és sose vizelj a nadrágodba! A film alapjául szolgáló színdarabot, a Nagy négyestnagy sikerrel játsszák a Belvárosi Színházban Molnár Piroska, Szacsvay László, Benedek Miklós és Vári Éva főszereplésével. A film szinkronjának érdekessége, hogy benne Szacsvay László a másik férfi főszereplő magyar hangját kölcsönzi, s nem azét, akit a színpadon alakít. Ronald Harwood (A zongorista Oscar-díjas szerzője) színdarabjában az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral. Korhatár 12 év, bemutató január 24-én az ADS Service Kft. forgalmazásában.

Az Uránia Filmszínház, a forgalmazó ADS Service Kft. és a Belvárosi Színház egyedi akciója keretében, 20% kedvezményt nyújt azoknak, akik mind a mozifilmet, mind a színművet szeretnék megnézni. Minden néző mozijegye felmutatásával 20%-os engedményt kap A nagy négyes című színmű jegyárából a Belvárosi Színházban, illetve a Kvartett ? A nagy négyes című mozifilm jegyárából színházjegye felmutatásával az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Szóljon hozzá!