ZETApress

hírportál

Mozizz a természetért!

Jótékonysági vetítésre invitál a WWF Magyarország és a Mozinet, amelyen A messzi dél vadjai (12) című lélegzetelállító filmet mutatják be. Minden eladott jegy árának 50%-a a szervezet természetvédelmi munkáját támogatja ? tudtuk meg sajtósaiktól. A vetítés január 9-én, szerdán este 7-kor lesz.

A 93 perces filmalkotás különleges világba kalauzol el minket, ahol a világtól egy gáttal elzárt közösség a természettel összhangban, ugyanakkor az elemek pusztító erejének kiszolgáltatottan éli mindennapjait. A többszörösen díjnyertes, amatőr szereplők közreműködésével készült alkotás nézők millióit ejtette már rabul, az élménynek pedig végre a hazai közönség is részese lehet. A film valósághűen mutatja be a természethez közeli élet megható mozzanatait, különös tekintettel a nem mindennapi közösséget körülvevő értékek tiszteletére és szeretetére. A cselekmény középpontjában a természet erőivel és a civilizáció vívmányaival folytatott küzdelem áll a túlélésért.

A felelősség, hogy megóvjuk a Földet és csökkentsük a bolygóra nehezedő, folyamatosan növekvő terheket, a miénk. A film kiválóan mutatja be az emberiség egyik fő feladatát: tiszteljük a természet felbecsülhetetlen és pótolhatatlan értékeit, valamint tanuljunk meg összhangban élni velük. Ajánljuk a filmet mindazoknak, akik magukénak érzik ezeket a célokat ? mondta el Molnár-Baji Éva, a WWF Magyarország PR menedzsere. A WWF Magyarország és a Mozinet január 9-én, szerdán 19 órakor nyilvános jótékonysági vetítést szervez az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az eladott jegyekből származó bevétel fele a szervezet Hiúz Fajvédelmi Programját támogatja.

A messzi dél vadjai a Sundance Filmfesztivál fődíja és operatőri díja, valamint a Cannes-i Filmfesztivál négy elismerése (FIPRESCI-díj, Arany Kamera-díj, Az Ökumenikus Zsűri Különdíja, Fiatal Tekintetek Díja) után a kritikusok szerint komoly esélyekkel indul az Oscarért is. A film országos bemutatója csütörtökön lesz: Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház mellett a Mammut, az Allee, a Művész, a Puskin és a Toldi is vetíti majd, de látható lesz Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Kaposváron, Sopronban, Egerben és számos más településen is.

Szóljon hozzá!