ZETApress

hírportál

Papírrepülők a filmvásznon

Én hajtogatok, te hajtogatsz, ő hajtogat. Mindenki hajtogatja a magáét ? írta Szabó Ervin (1948-1997). Fia, a ’79-es születésű Simon ebből írt forgatókönyvet. Papírrepülők című filmje hét egymástól független történet. Nagy gyerekekről és kis felnőttekről szól, akik küszködnek a mindennapokkal, nem csak túlélni, de élvezni is próbálják azokat.

A Toldi Art moziban ma délben vetített másfélórás nem-kompatibilis színes magyar játékfilm több szempontból is egy újfajta, generációs mozi. A vágás nélkül, egy-két percben rögzített jelenetek ritmikusan követik egymást. Szerves egészet alkotnak a zenével ? mely a Membran, Ozon, 9B0, Ekaros, Bal, Psure, SKC, Norm, Nightkore és The Transform Quintett munkája ? jól alkalmazkodva az internet-generáció ingerküszöbéhez.

Szereplők: Bódi Eszter, Hőnich Nóra, Szabó Simon, Sohonyai Péter, Hérics Dániel, Perjési Roland, Bánfalvi András, Vámosi Eszter, Csuha Bori és még sokan mások. Producer: Csáky Attila és az Afterjka. Fotózta és vágta: Czomba Albert. Bemutató április 9-én a Budapest Film forgalmazásában, Dolby digital hangminőségben.

Szabó Simon a 40. Magyar Filmszemlén megosztva elnyerte a legjobb első-filmes díját, Csáky Attila és a Cameofilm pedig a játékfilmes produceri díjat. A készítők köszönetet mondanak az MMK-nak a támogatásért, a Kodaknak a nyersanyagért, a Focus Foxnak a nagyításért, a Gastonnak az emberi hangért, a Spsrksnak a kamera-kiegészítőkért, a Cypressnek a nyomtatásért, az V. kerületnek az ingyenhelyszínekért, a BKV-nak a szállításért, a Foodexpressnek a etetésért-itatásért, a Nike-nak és a Zone-nak pedig a ruházatért.

Szóljon hozzá!