ZETApress

hírportál

Véletlenül szándékos

Négy lány elhatározza, hogy visszatérnek gyerekkori kalandjaikhoz. Betörnek egy ügyvéd ismerősük tó melletti faházába, hogy ott töltsenek el egy kalandos nyaralást. Eközben két bűnöző is munkát kap, egy kis házból kell elhozniuk egy adatkártyát. Ám egy autós üldözéssel felhívják magukra a rendőrség figyelmét ? láttuk délelőtt a Véletlenül szándékos című 104 perces színes magyar krimiben, a Toldi Art moziban.

A lányok eközben épp a bűnözők kiszemelt helyszínére költöztek be. A két társaság találkozásának egy hulla az eredménye. A lányok fő gondja innentől a halott bűnöző eltüntetése. Hamarosan ráadásul megjelennek a nyomozók is. Egy idő után mindenről, ami véletlennek tűnt, kiderül, hogy valaki szándékosan megtervezte, és ami tervezettnek tűnik, valójában csak véletlen.

A film a HunVision Filmstúdió munkája, rendezője Kollár István, producere Maros Attila. A film egy szövevényes krimi, gyilkossággal, szép lányokkal és látványos autósüldözéssel, ahogy azt a műfajtól a közönség el is várja. Az alkotók fő célja az volt, hogy megmutassák, nagy állami támogatás és egyéb pályázati pénzek nélkül is lehet idehaza versenyképes közönségfilmet készíteni, akár vidéken is. A lelkes győri csapat a forgatás 90 napja alatt nem is mozdult ki Győr-Moson-Sopron megyéből, a filmet pedig nagyrészt helyi vállalkozások támogatásával hozták tető alá, szinte kizárólag fél-amatőr szereplőkkel.

A Filmklik.hu arra kíváncsi, hogy egy olyan film, amely teljes egészében a hazai filmfinanszírozás szokványos keretein kívül készült, hogyan tudja megtalálni útját a közönséghez? Tud-e egy ilyen példa ösztönözni másokat, hogy megmutassák látomásaikat állami támogatás nélkül? És nem utolsó sorban kíváncsiak arra, hogy kik fogják szeretni és kik utálni ezt a saját zsebből forgatott magyar akciófilmet?

Rendezte Kollár István és Maros Attila, forgatókönyvíró Kollár István, főszereplői Cserpes Laura (Kriszta), Hohner Krisztina (Júlia), Fördős Nóra (Réka), Ádám Judit (Kati), Mechiat Said (Steve), Kincses Kornél (Mr. Ween), Varju Nándor (Zsé), Kaszás Kornél (Gé) és Várhegyi Péter (Bé).

Producer: Maros Attila, operatőr: Kollár István, zene: Mészáros Tamás, Halmai Gábor és Váradi Gábor. Video-on-demand bemutató március 19-én a Filmklik.hu portálon. Főszponzor a Halászi Takarékszövetkezet, szponzorok az Üvegcentrum, a győrszentiváni Pihenő Vendéglő, Mosonszolnok Önkormányzata, Győr Önkormányzata és a MarClean Kft.

Szóljon hozzá!