ZETApress

hírportál

Nagyközönség a díjátadón

Fehér György 70. születésnapjának ünneplésére, február 12-én, csütörtökön este 8 órára a Toldi moziba, korlátozott számban jegyek is kaphatók. Idén így először a közönség is részese lehet az eseménynek. Az ünnepi esten a kimagaslóan tehetséges Balázs Béla-díjas érdemes művész 1998-ban készült Szenvedély című filmjét is láthatjuk, mely a 29. Magyar Filmszemlén számtalan díjat kapott: a fődíjat, a legjobb rendezés, a legjobb női színész (Bánsági Ildikó), a legjobb férfi színész (Derzsi János) díját, operatőri díjat (Gurbán Miklós), a Gene Moskovitz-díjat, és külföldön is számtalan elismerésben részesült.

Az ünnepségen adják át az idei Fehér György-díjat, melyet egy játékfilmrendező kap. Az est házigazdái a Szenvedély főszereplői: Bánsági Ildikó és Derzsi János lesznek, vendégként a rendező 1990-ben készült Szürkület című filmjének főszereplője, Haumann Péter is megjelenik ? tudatta a Budapest Film.

Kátya a Dalversenyen

A zsűri döntése értelmében a Magányos csónak című dalt, Pálvölgyi Géza és Duba Gábor szerzeményét jelöli a Magyar Televízió a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. A Valami Amerika 2 című filmben elhangzott számot ? mely a nagy sikerű film zenei CD-jén is megjelent ? a Nemzeti Színház színművésznője, Tompos Kátya adja elő.

A népszerű sláger Kátya előadásában élőben is elhangzik február 11-én, szerdán este a Fonogram ? Magyar Zenei-díj Gálaesten, amelyet élőben közvetít a Magyar Televízió is. Herendi Gábor vígjátéka már 378 ezer nézővel büszkélkedhet, és elnyerte a 40. Magyar Filmszemlén a Legjobb szórakoztató közönségfilm-díjat. Forgalmazó a Budapest Film.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Apaföld Angyalföldön
  2. ZETApress » Fehér György 70 éves

Szóljon hozzá!