ZETApress

hírportál

Apaföld Angyalföldön

Az Apa frissen szabadul a börtönből azzal az elhatározással, hogy új életet kezd és megpróbál átadni valami értékrendszert a fiának. Vásárol egy darab földet, amin szőlőt akar telepíteni. A Fiú életébe, aki súlyos apahiánnyal éli végig kamaszkorát, hirtelen újra betör a hús-vér Apa, a valamikori Isten, ám mostani szándékai komoly ellenállásba ütköznek ? tudtuk meg délelőtt az Apaföld című 85 perces színes magyar filmből az Odeon Lloyd moziban.

Mindaz, amit az Apa tesz, vagy képvisel, a Fiúban totális elutasításra talál. Súlyosbítja a helyzetet a Fiú nagynénje, Ági jelenléte, akivel az Apa szexuális kapcsolatot alakít ki. A Derzsi János és Ravasz Tamás főszereplésével készült film a 40. Magyar Filmszemlén a külföldi kritikusok által odaítélt Gene Moskowitz-díjat nyerte el! Szereplői még Nagy Andrea, Znamenák István, Bicskey Lukács és Babcsán Bence. Rendezte, vágta és a forgatókönyvet írta Nagy Viktor Oszkár, fényképezte Dobos Tamás. Producer Miskolczi Péter, zene Ágai Péter, hang: Dolby Digital. Gyártó az EuroFilm Stúdió, forgalmazó a MoziNet Kft. Országos bemutatója március 19-én lesz a 12 éven felüli közönségnek.

Toplista élén a Made in Hungária

Fonyó Gergely musical vígjátéka meggyőzte a nézőket, hogy továbbra is érdemes magyar filmre jegyet váltani a mozikba. A 40. Magyar Filmszemle gáláján történt bemutatást követő első hétvégén közel negyvenezren voltak kíváncsiak a Made in Hungáriára, ezzel a film a toplista élére került. Ezek után nem kétséges, hogy a Fenyő Miklós életéről készült zenés film, sok-sok slágerrel, nagy adag humorral és őszinte érzelmekkel bizonyítja, hogy a rock n? roll érzés felülmúlhatatlan ? tudatta a filmet forgalmazó Budapest Film.

Kátya már nem akar Athénben járni

Az elmúlt héten leírtakkal ellentétben mégsem lesz ott Athénban Tompos Kátya a májusi Eurovíziós Dalversenyen. A Nemzeti Színház művésznője nem énekelheti el a Valami Amerika 2-ben sikerre vitt Magányos csónak című slágert, mert színházi elfoglaltsága miatt le kellett mondania részvételét.

Szóljon hozzá!